ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czNákup zlata přes mobil

    Nákup zlata přes mobil10. 12. 2020 • Většina lidí ví, že dobře vyvážené portfolio majetku zahrnuje určité množství zlata, ale běžný občan k němu a jeho skladování nemusí mít snadný přístup. Ašraf Rizvi, šéf komoditního obchodování ve švýcarské UBS Investment Bank, a jeho tým se proto rozhodli tento problém vyřešit a demokratizovat vlastnictví fyzického zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    moneymag.czProdej zlata v Česku během vln pandemie výrazně stoupá

    Prodej zlata v Česku během vln pandemie výrazně stoupá10. 12. 2020 • Prodej zlata v Česku během jednotlivých vln pandemie koronaviru výrazně stoupá. Vyplývá to ankety ČTK mezi hlavními tuzemskými prodejci zlata. Důvodem je podle nich snaha investorů nakupovat v době nejistoty bezpečná aktiva.

    3 minuty čtení na moneymag.cz

    zlato.czProdej zlata v Česku během vln pandemie výrazně stoupá

    3 minuty čtení na zlato.cz

    warengo.comNení zlato jako zlato

    10. 12. 2020 • Stejně jako si začátečník na kapitálovém trhu někdy plete investování se spekulativním obchodováním, tak si může splést fyzická aktiva, například zlato, komodity, akcie s jejich deriváty, tedy různými cennými papíry z nich odvozenými.

    4 minuty čtení na warengo.com

    zlato.czZlato opět v zelených číslech

    Zlato opět v zelených číslech9. 12. 2020 • Podle různých grafů, výpočtů a odhadů různých analytiků zlato přečkalo kritické časy a opět se chystá atakovat populární cenovou hranici 2000 dolarů za unci. Mnohé banky a prognostici predikují mnohem vyšší cenu po přelomu roku. Analytici Citibank například porovnávají současný vývoj ceny zlata se začátkem růstového trhu v letech 1970–1980, kdy došlo k opětovnému zdražení kovu vysoko nad jeho předchozí úrovně.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czRok 2020 – rekordní rok pro zlato

    8. 12. 2020 • Rok 2020 se zapíše do historie především díky světové pandemii, která ovlivnila život na celém světě. Nejenom pro zlato, ale i pro ostatní drahé kovy, to byl dramatický rok. Cena zlata se v srpnu podívala na historické maximum a odborníci očekávají, že budou zdolány další rekordy. Jaké klíčové události byly hybatelem poptávky po zlatě a jeho ceny v průběhu celého roku 2020?

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czAmerická burza dohání zlaté resty

    Americká burza dohání zlaté resty8. 12. 2020 • Londýnský obchodník se zlatem Andrew Maguire upozornil na bezprecedentní požadavky na fyzické zlato pro obchodní burzu Comex v listopadu a v prosinci. V pondělí bylo do New Yorku fyzicky doručeno celkem 34,7 tuny zlata, které burza měla dostat už v listopadu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato v korunách nadále zlevňuje (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata v USD i CZK)

    8. 12. 2020 • Přestože byl minulý obchodní týden zkrácený z důvodu svátku Dne díkůvzdání, využili medvědi nízké páteční likvidity v trhu a dokázali stlačit cenu zlata pod 1.800 USD za unci.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czBitcoin vůči zlatu nemá šanci

    Bitcoin vůči zlatu nemá šanci7. 12. 2020 • Investoři minulý týden zintenzivnili nákup rizikovějších aktiv, jako jsou akcie a zároveň vytáhli peníze z bezpečného zlata, uvedla v pátek Bank of America. Hlavním důvodem tohoto trendu je podle banky zásadní průlom ve vývoji vakcín, což rozšířilo naději, že se ekonomika může v roce 2021 přiblížit k normálu.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czNázory na zlato se rozcházejí, ale víc je optimistických

    Názory na zlato se rozcházejí, ale víc je optimistických5. 12. 2020 • Názory analytiků na to, co lze v nejbližší budoucnosti očekávat od zlata, se natolik rozcházejí, že pro drobné zájemce, kteří se chtějí zajistit před zamlženou budoucností, máme jedinou radu: spolehněte se sami na sebe a svůj rozum. První rozhodnutí bývá většinou správné.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czLonýnská sklepení jsou rekordně přeplněná zlatem

    Lonýnská sklepení jsou rekordně přeplněná zlatem4. 12. 2020 • Ke konci října bylo dosaženo historického maxima 9350 tun zlata v hodnotě rekordních 565,7 miliardy amerických dolarů. Řeč je o množství zlata uloženém v londýnských sejfech bank a bezpečnostních agentur. Podle Londýnské asociace trhu se vzácnými kovy (LBMA) to představuje šestý měsíční nárůst zásob zlata v řadě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czDalší vývoj zlata po nejhorším měsíci za 4 roky

    3. 12. 2020 • Cena zlata roste už třetí seanci v řadě a pokračuje tak v likvidaci mohutných ztrát, které nabralo během měsíce listopadu. Ten byl pro zlato nejhorší od listopadu roku 2016. Zlato ztratilo 5,16 %, ovšem od začátku prosince už dokázalo růst o 3.7 % a defacto se odrazilo od magické hranice 1800 dolarů. K růstu mu pomáhá slabší dolar a vyhlídky na fiskální stimul v USA. Jak dlouho může, ale růst vydržet?

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    cryptosvet.czCena zlata přestala klesat a pomalu vyrovnává ztráty

    Cena zlata přestala klesat a pomalu vyrovnává ztráty3. 12. 2020 • Cena zlata konečně ve středu ráno přestala klesat a pomalu vyrovnává ztráty. To vzbuzuje patřičný optimismus a důvěru v budoucí úspěch tohoto kovu. Hlavní pozornost účastníků trhu se teď přesunula ke zprávám o pokroku v jednáních o programu finančních pobídek v USA. Ve Velké Británii bylo navíc nadšeně uvítáno schválení vakcíny proti koronaviru společnosti Pfizer; samozřejmě to nebylo pro trh s drahými kovy příliš dobré a zvýšilo to současný tlak.

    2 minuty čtení na cryptosvet.cz

    cryptosvet.czPeníze odchází ze zlata ve prospěch Bitcoinu

    Peníze odchází ze zlata ve prospěch Bitcoinu3. 12. 2020 • Podle analýzy, kterou na trhu s drahými kovy provedla společnost JPMorgan Chase, bylo od 6. listopadu přesunuto z investičních fondů 93 tun drahých kovů v hodnotě přibližně 5 miliard dolarů.

    1 minuta čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czZlato plní svou roli i přes listopadový úlet

    Zlato plní svou roli i přes listopadový úlet3. 12. 2020 • Listopad byl špatným měsícem pro zlato, jež zaznamenalo největší měsíční propad ceny za poslední čtyři roky. Celkem nápadně se tento pokles shodoval se ziskem akcií, jež dosáhly nových maxim v amerických indexech, a to jak ve všeobecném S&P 500, tak i v průmyslovém Dow Jones Industrial.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.cz10 důvodů, proč vlastnit zlato

    2. 12. 2020Zlato je jedním z nejstarších aktiv vůbec. Ve starověku se používalo jako platidlo, dnes je zlato investičním nástrojem, vždy však bylo uchovatelem hodnoty. V dnešní době nadměrného tištění peněz je zpochybněna důvěryhodnost fiat měn a státních dluhopisů. Ty dříve investorům poskytovaly větší jistotu a hodnotu.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).