ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czPašoval zlato v respirátoru

    Pašoval zlato v respirátoru4. 10. 2020 • Až dosud indičtí celníci objevovali náklady roušek, respirátorů a dalších anticovidových pomůcek pašovaných z Číny. Absolutní panedmickou novinkou ale bylo zadržení muže, který si myslel, že báječné místo na ukrytí žlutého kovu bude respirátor.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czZlato versus stříbro: Do kterého kovu investovat? V čem se liší?

    Zlato versus stříbro: Do kterého kovu investovat? V čem se liší?3. 10. 2020 • Plánujete investovat do drahých kovů? Zajímá vás zda je lepší zlato nebo stříbro? Jaký kov má větší využití a potenciál? Více v našem článku.

    2 minuty čtení na finex.cz

    zlato.czZlato může být největším obchodem této generace

    Zlato může být největším obchodem této generace3. 10. 2020 • Miliardář Leon Cooperman, šéf Omega Advisors spravující kolem čtyř miliard dolarů prozradil, že nedávno uskutečnil svou první investici do zlata v životě a stal se tak nejnovějším velkým investorem, který vsadil na drahý kov.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    novinky.czInd pašoval zlato v respirátoru - Novinky.cz

    3. 10. 2020 • Nové bezpečnostní předpisy zavedené v letectví kvůli pandemii koronaviru se pokouší využít rovněž pašeráci. Indičtí celníci zadrželi na letišti ve státu Kérala muže, který měl v respirátoru ukryté zlato v hodnotě 200 tisíc indických rupií (zhruba 62 tisíc korun).

    1 minuta čtení na novinky.cz

    parlamentnilisty.czŠtěpán Křeček: Cena zlata by měla dále stoupat

    Štěpán Křeček: Cena zlata by měla dále stoupat3. 10. 2020 • „Zlato letos patří mezi nejvýnosnější aktiva. Zatímco na začátku roku se obchodovalo za 1 517,29 dolaru za troyskou unci, ke včerejšímu dni již dosahovalo hodnoty 1 970,18 dolaru za troyskou unci. To představuje zhodnocení o 29,85 procenta,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

    2 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czZlato smazalo ztráty, cenu podpořila ztráta o Trumpově koronaviru

    Zlato smazalo ztráty, cenu podpořila ztráta o Trumpově koronaviru2. 10. 2020Zlato smazalo ztráty, které dnes nabralo při obchodování v Asii, a jeho cena se začala zvyšovat. Podle obchodníků k tomu přispěla zpráva, že americký prezident Donald Trump má pozitivní test na koronavirus, a s tím související nejistota. Naopak takzvané futures na americké akcie dopoledne prudce klesaly, což znamená, že závěr týdne se ve Spojených státech a patrně i jinde ve světě ponese ve znamení ztrát.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    moneymag.czZlato smazalo ztráty, cenu podpořila zpráva o Trumpově koronaviru

    2 minuty čtení na moneymag.cz

    zlato.czHSBC a Citi plánují vyšší prodej zlata centrálním bankám

    HSBC a Citi plánují vyšší prodej zlata centrálním bankám2. 10. 2020 • Odhaduje se, že nákupy zlata centrálními bankami, které jsou v posledních letech jedním z významných exponentů růstu jeho ceny, se po letošním propadu v roce 2021 opět zvýší. Alespoň to tvrdí experti největší banky v Evropě HSBC a druhé největší americké bankovní skupiny Citi, dvou hlavních dodavatelů zlata pro centrální banky.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ihned.czBude zlatá horečka pokračovat?

    Bude zlatá horečka pokračovat?2. 10. 2020 • V posledních dvou letech zaznamenala cena zlata rostoucí trend, který se od počátku pandemie koronaviru ještě urychlil, aby na začátku srpna dosáhlo zlato na historicky rekordní úroveň. Následovala korekce a nyní se obchoduje na úrovni konce července. Letní růst ceny zlata vyvolával četné otázky....

    3 minuty čtení na ihned.cz

    cryptosvet.czŠvýcarská banka doporučuje nakupovat zlato

    Švýcarská banka doporučuje nakupovat zlato1. 10. 2020 • Swiss investment bank doporučuje nakupovat zlato, protože nadcházející prezidentské volby ve Spojených státech mohou finanční trhy destabilizovat.

    1 minuta čtení na cryptosvet.cz

    zlato.czVenezuela platí ropu tunami zlata

    Venezuela platí ropu tunami zlata1. 10. 2020 • Venezuela s největšími zásobami ropy na světě musí dovážet benzin. A platit za něj zlatem. Írán do této latinskoamerické země už poslal několik tankerů, za které podle serveru Middle East Monitor poslala Venezuela do Teheránu devět tun zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czDrahé kovy? Dobrá volba, míní Češi. Co brát do úvahy, vysvětluje expert

    Drahé kovy? Dobrá volba, míní Češi. Co brát do úvahy, vysvětluje expert1. 10. 2020 • Spoření do drahých kovů považují Češi v současnosti za nejlepší volbu, kam ukládat peníze. V barometru obliby spoření se takto vyjádřilo 57 % populace. Drahé kovy tak poprvé odsunuly na druhou příčku až dosud nejoblíbenější stavební spoření, které si nyní drží podporu 56 % populace.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    forbes.czZlatá horečka teprve přijde. Po krátkém poklesu ceny vzácných kovů opět porostou

    Zlatá horečka teprve přijde. Po krátkém poklesu ceny vzácných kovů opět porostou30. 9. 2020 • Juraj Karpiš přirovnává současnou krizi k tsunami. Podle slovenského ekonoma jsme ve fázi, kdy voda ustupuje od břehů a zásah vlnou teprve přijde. Stejnou analogii volí i Hana Boxanová, když popisuje, co čeká trh se vzácnými kovy. Podle expertky na investiční drahé kovy a oblastní ředitelky společnosti Golden Gate i přes letošní nárůst cen zlata a stříbra skutečná zlatá horečka teprve nastane. A nic na tom nemění ani aktuální pokles ceny zlata, která se nedávno dostala na dvouměsíční minimum.

    3 minuty čtení na forbes.cz

    zlato.czFyzického zlata v nabídce moc není

    Fyzického zlata v nabídce moc není30. 9. 2020 • I když zůstává otázkou, zda je to burza nebo fondy, kdo má největší podíl na poklesu ceny zlata, poptávka po fyzickém zlatu zůstává dál silná. Klientů prodávajících fyzické zlato je velmi málo. Jsme svědky velmi zvláštní situace, kdy na burze převažují prodejci a na trhu fyzického zlata mnohonásobně zájemci o zlato.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato i stříbro korigovaly na 2měsíční minimum (týdenní zpráva o vývoji ceny zlata a stříbra v USD)

    29. 9. 2020 • Na trhu s fyzickým kovem se naopak neprodávalo, ale nakupovalo. Globální ETF fondy se zlatem v posledních 2 týdnech naskladňovaly kov v objemu 0,5 mil. a 1 mil. uncí.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czJefferies predikuje zlato v roce 2021 za 2200 dolarů

    Jefferies predikuje zlato v roce 2021 za 2200 dolarů29. 9. 2020 • Menší americká investiční banka Jefferies očekává, že průměrná cena zlata dosáhne v příštím 2200 USD za unci, a to kvůli nízkým úrokovým sazbám a možnosti dalšího oslabení amerického dolaru. V následujícím roce by ale cena zlata měla klesnout.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).