ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlatá blokáda

    Zlatá blokáda20. 2. 2019 • V dubnu roku 2015, kdy Venezuela měla ještě fungující ekonomiku bez hyperinflace, prošla v tichosti dohoda s americkou CitiGroup o půjčce hotovosti zajištěné zlatem. Socialistické vládě se tak prostřednictvím swapu s Citibank povedlo získat minimálně miliardu dolarů v hotovosti.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czRanní komentář: Slabší dolar pomohl zlatu nad 1 340 USD, dnes minutes ze zasedání Fedu

    20. 2. 2019 • Včerejší seance se na většině akciových trhů nesla opět v poklidném duchu a indexy si tak své pozice ze začátku týdne bez problémů podržely. Zajímavější byla situace na FX, kde byl pod tlakem USD, který ztrácel na většině měnových párů. Slabší dolar, v kombinaci s nízkými sazbami, pak pomohl k dalšímu silnému růstu cen drahých kovů, když například cena zlata vystoupala včera krátce až na dosah 1 350 USD. Středeční seance bude na data po většinu dne znovu chudší, ale ve večerních hodinách nás čeká zveřejnění zápisu z minulého zasedání americké centrální banky. Trh přitom bude zvědavý hlavně na to, jak Fed v zápisu nahlížel na rizika ekonomického zpomalení, která jej přiměla prozatím odložit další růst úrokových sazeb.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czRanní komentář: Slabší dolar pomohl zlatu nad 1 340 USD, dnes minutes ze zasedání Fedu

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    osel.czNeutrony urychlovače Los Alamos zkoumaly nesmírně vzácný exemplář zlata

    Neutrony urychlovače Los Alamos zkoumaly nesmírně vzácný exemplář zlata19. 2. 2019 • Unikátní kus drátového zlata zvaný Roh berana byl ještě donedávna nesmírně vzácný a stejně tak záhadný. Centrum neutronovévědy LANSCE si trochu posvítilo na jeho záhadnost, vzácný je ale Roh berana stále stejně. Jde o zřejmě nejlepší nález zlatých drátů na světě.

    4 minuty čtení na osel.cz

    zlato.czZlato letos vydělalo 3,3 procenta

    Zlato letos vydělalo 3,3 procenta19. 2. 2019 • Cena zlata se v pondělí zvýšila na nejsilnější úroveň za více než dva týdny. Naděje, že se Spojené státy a Čína blíží obchodní dohodě se nenaplnila, a proto dolar oslabil. Zlato se prodávalo za cenu 1326 dolarů za unci, což je nejvíce za předchozích devět měsíců. I spekulativní deriváty zlata na americké burze se dostaly na tuto cenu. Cena zlata tak v letošním roce stoupla již o zhruba 3,3 procenta.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    roklen24.czJe zlato opravdu sázka na jistotu?

    18. 2. 2019Zlato, bezpečné vládní dluhopisy a některé měny, například americký dolar. Ty všechny jsou často vnímány jako bezpečná volba pro období recese. V tuto dobu je totiž zachování kapitálu najednou důležitější než jeho zhodnocování.

    4 minuty čtení na roklen24.cz

    kurzy.czBREXIT se blíží, jak asi zareagují drahé kovy?

    BREXIT se blíží, jak asi zareagují drahé kovy?18. 2. 2019 • Je to již více než dva a půl roku, kdy v pátek 24. 6. 2016 přišla studená sprcha nejen pro samotnou EU, ale i pro celý svět - v souvislosti s budoucností Velké Británie a potažmo celé Unie se začalo hovořit o černém

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPokles těžby zlata zřejmě začal

    Pokles těžby zlata zřejmě začal18. 2. 2019 • Předpokládejme, že nejnovějších čísla z oficiálních zdrojů v Číně a v Rusku jsou věrohodná. Podle nich se těžba producenta zlata č. 1 se zhoršuje, producent číslo tři je možná již dvojkou.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czKde je zlato Islámského státu?

    Kde je zlato Islámského státu?18. 2. 2019 • Zbytek Islámského státu (IS) byl ve své poslední pevnosti, v syrské provincii Deir el-Zour, rozdrcen. Podle šéfa organizace SOHR (Syrian Observatory for Human Rights) Ramiho Abdulrahmana má mít IS právě v této oblasti Sýrie ukryto 40 tun zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    seznamzpravy.czZáchranáři ze zatopeného zlatého dolu vyprostili osm horníků. Přibývají ale i mrtví

    Záchranáři ze zatopeného zlatého dolu vyprostili osm horníků. Přibývají ale i mrtví16. 2. 2019 • V Zimbabwe se záchranáři od úterý snaží vyprostit desítky horníků ze zatopeného dolu. V sobotu se jim podařilo zachránit osm lidí. Dalším 14 už ale pomoci nedokázali.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    novinky.czItálie shání peníze, kde se dá. Zvažuje prodej zlatých rezerv i státních budov

    Itálie shání peníze, kde se dá. Zvažuje prodej zlatých rezerv i státních budov16. 2. 2019 • Italská vláda hledá způsob, jak zacelit díry v rozpočtu a snížit dluh, který má Itálie po Řecku druhý nejvyšší v EU. Podle listu Financial Times (FT) a agentury Bloomberg se připravuje na možný prodej části zlatých rezerv centrální banky i odprodej nemovitostí vlastněných státem.

    2 minuty čtení na novinky.cz

    fxstreet.czZlato pokořilo hranici 1 500 dolarů za troyskou unci

    15. 2. 2019 • „Zlato je fenomén, který výrazně ovlivňuje lidstvo již zhruba 4 000 let. Za tu dobu se nikdy nestalo bezcenným, proto je považováno za dobrého udržitele hodnoty. Navíc v letošním roce zlato patří mezi nejvýnosnější investice,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czZlato má nahradit dolar

    Zlato má nahradit dolar15. 2. 2019 • Turecká centrální banka během loňského roku zvýšila zlaté rezervy o 51,5 tuny. Jedná se o druhý po sobě jdoucí rok čistých nákupů zlata. Bylo to sice o 40 procent méně než o rok dříve, kdy Turci navýšili rezervy o 85,9 tuny, ale čisté nákupy zaznamenala centrální banka v roce 2017 po téměř 25leté přestávce.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czJe zlato opravdu sázka na jistotu?

    Je zlato opravdu sázka na jistotu?14. 2. 2019Zlato, bezpečné vládní dluhopisy a některé měny, například americký dolar. Ty všechny jsou často vnímány jako bezpečná volba pro období recese. V tuto dobu je totiž zachování kapitálu najednou důležitější než jeho zhodnocování.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czPři zatopení dolu na zlato v Zimbabwe zemřelo nejméně 23 horníků

    Při zatopení dolu na zlato v Zimbabwe zemřelo nejméně 23 horníků14. 2. 2019 • Při zatopení dolu na zlato v Zimbabwe, který po intenzivních deštích zalila voda z protržené hráze, zemřely přes dvě desítky lidí. Informoval o tom dnes zimbabwský deník Herald. Další zimbabwská média hovoří až o 38 pohřešovaných, přičemž podle nich se zatím nedá vyloučit, že záchranáři v podzemí najdou nějaké přeživší.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    seznamzpravy.czPovodeň zatopila zlatý důl. V šachtách bylo přes 60 horníků

    2 minuty čtení na seznamzpravy.cz

    blesk.czMísto zlata našli smrt. V zatopených dolech zemřelo 60 nelegálních horníků

    1 minuta čtení na blesk.cz

    zlato.czJaponsko hledá cesty, jak zabránit pašování zlata

    Japonsko hledá cesty, jak zabránit pašování zlata14. 2. 2019 • Japonské ministerstvo financí se pokouší zastavit prudký nárůst pašování zlata posílením administrativních opatření v místech prodeje. Dnes musí lidé přihlásit zlato přivezené ze zámoří na celnici a zaplatit spotřební daň ve výši osmi procent. Pašeráci tedy nakupují zlato tam, kde se nezdaňuje (např. Hongkong). Jejich zisk pak činí právě ona nezaplacená spotřební daň.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).