ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czZlato i bitcoin citelně zdražují. Kvůli Íránu, strachu ze znehodnocení měn, či jen kvůli "parabole"

    19. 7. 2019Zlato je právě teď nejdražší za posledních víc než šest let. Jedna troyská unce drahého kovu vyjde nyní na 1430 dolarů. Dražší byla naposledy v květnu 2013. Ještě dramatičtěji zdražuje „zlato 21. století“, někdy také „digitální zlato“, čili kryptoměna bitcoin. Bitcoin stojí už více než 11300 dolarů a je tak nejdražší od loňského března.

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    ihned.czČeši se zatím nákupu zlata bojí

    Češi se zatím nákupu zlata bojí18. 7. 2019Zlato představuje pro většinu investorů stabilní prostředek uchování hodnoty majetku do budoucna. Takováto investice plní roli pojistky proti inflaci, finanční krizi nebo měnové reformě. Lidé stále více uvažují, jak ochránit svůj majetek a udržet jeho hodnotu pro sebe a své potomky. V posledních...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    zlato.czRay Dalio nemá zlato rád. Radí ale jeho nákup

    Ray Dalio nemá zlato rád. Radí ale jeho nákup18. 7. 2019 • Jako zakladatel a generální ředitel společnosti Bridgewater, největší hedgeové společnosti na světě, ví Ray Dalio o kapitálových trzích své. Jako makrostratég se dobře orientuje v širších ekonomických souvislostech. Jeho radám není špatné naslouchat, když v Bridgewater spravuje 124,7 miliardy dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    ihned.czČeši se zatím nákupu zlata bojí

    Češi se zatím nákupu zlata bojí18. 7. 2019Zlato představuje pro většinu investorů stabilní prostředek uchování hodnoty majetku do budoucna. Takováto investice plní roli pojistky proti inflaci, finanční krizi nebo měnové reformě. Lidé stále více uvažují, jak ochránit svůj majetek a udržet jeho hodnotu pro sebe a své potomky. V posledních...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    ihned.czTěžaři zlata se spojují, aby mohli využít rekorního růstu cen. Nic jiného jim ani nezbývá, tvrdí odborníci

    Těžaři zlata se spojují, aby mohli využít rekorního růstu cen. Nic jiného jim ani nezbývá, tvrdí odborníci18. 7. 2019Zlato je už několik tisíc let symbolem bohatství a moci. Stačí si jen vzpomenout na vášně kolem rozhodnutí České národní banky, která koncem 90. let rozpustila do akcií a dluhopisů ”zlatý poklad” republiky, u jehož vzniku stál v roce 1919 první československý ministr financí Alois Rašín. Mezi...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    ihned.czV Česku se zatím zlato těžit nebude. I když jeho cena roste, projekty narážejí na odpor obyvatel a ekologů

    V Česku se zatím zlato těžit nebude. I když jeho cena roste, projekty narážejí na odpor obyvatel a ekologů18. 7. 2019 • Na území Česka se zlato těžilo do konce roku 1993, kdy skončilo dotěžování žíly v okolí města Zlaté Hory v Jeseníkách. Tady se získala více než jedna tuna zlata. Po celá 90. léta v zemi existovaly pokusy o průzkum a otevření dalších ložisek v Kašperských Horách na Šumavě nebo ve středních Čechách,...

    1 minuta čtení na ihned.cz

    patria.czDluhopisům a zlatu se dnes daří na úkor akcií. Zásadní zprávy chybějí

    Dluhopisům a zlatu se dnes daří na úkor akcií. Zásadní zprávy chybějí17. 7. 2019 • Negativní sentiment na klíčových světových trzích postupně během dneška převládl a nedá se říci, že by za tím stála nějaká konkrétní nová zpráva. Můžeme zopakovat, že podle Donalda Trumpa bude dohoda s Čínou ještě trvat, nebo že Fed svými komentáři znejisťuje trh o velikosti budoucí měnové podpory.

    1 minuta čtení na patria.cz

    zlato.czŽádné černé mraky nad zlatem

    Žádné černé mraky nad zlatem17. 7. 2019 • Cena zlata v novém týdnu konsolidovala v okolí 1415 dolarů za unci navzdory tomu, že klíčová data čínské ekonomiky zahnala největší obavy z globálního zpomalení, což podpořilo chuť investorů na rizikovější aktiva.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czRekordní investice do zlatých fondů v Evropě

    Rekordní investice do zlatých fondů v Evropě16. 7. 2019 • Investice do burzovních fondů s deriváty zlata v červnu prudce vzrostly o 5,5 miliardy dolarů, což odpovídá 127 tunám zlata. Ve fondech tak vězí investice v hodnotě 2548 tun zlata. Podle organizace těžařů zlata WGC je důvodem geopolitická nejistota a očekávaný posun centrálních bank k měkčí měnové politice.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czIndie zvýší clo na dovoz zlata

    Indie zvýší clo na dovoz zlata15. 7. 2019 • Indická vláda navrhla zvýšit dovozní clo na zlato a drahé kovy na 12,5 procenta ze současných deseti procent. Pro druhého největšího spotřebitele zlata na světě nejde z pohledu státní kasy o zanedbatelnou položku. Podle marketingové organizace nejvýznamnějších těžařů zlata (bez vyloučeného Ruska) World Gold Council se však již dnes do Indie pašuje asi 100 tun zlata ročně. V Česku díky mnohem příznivější legislativě nic takového neznáme.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czMinulý týden bylo zlato v zisku

    Minulý týden bylo zlato v zisku15. 7. 2019 • Cena zlata se v pátek zhoupla nahoru, a tak se investoři zaradovali z týdenního zisku. Ustálila se nad 1400 dolary za unci, čemuž podle agentury Reuters napomohlo obnovené napětí v čínsko-americkém obchodním sporu. Americký prezident Donald Trump totiž obvinil Čínu, že nenavýšila nákup klíčových zemědělských produktů z USA, jak slíbila.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czPodle Rocheho bude letos unce zlata za 2000 dolarů

    Podle Rocheho bude letos unce zlata za 2000 dolarů12. 7. 2019 • Cena zlata bude dál stoupat, i přestože minulý týden dosáhla několikaletého maxima, tvrdí investiční poradce z londýnské firmy Independent Strategy David Roche. Ani současné výkyvy ceny zlata reagující na náladu trhu, slovní prohlášení, ekonomická data nebo politický vývoj na jeho názoru nic nemění.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    iluxus.czZlato by do konce roku mohlo stát až dva tisíce dolarů

    2 minuty čtení na iluxus.cz

    zlato.czCena zlata v pololetí stoupla o desetinu, cena ropy o čtvrtinu

    Cena zlata v pololetí stoupla o desetinu, cena ropy o čtvrtinu11. 7. 2019 • Cena zlata v prvním pololetí stoupla o desetinu, téměř o čtvrtinu zdražila ropa. Podobně rostlo i palladium. Mírný růst zaznamenala platina. Naopak mírně oslabily stříbro, měď či lithium, vyplývá z aktuálních údajů agentury Bloomberg. Do vývoje cen drahých kovů se tak podle analytiků promítá nejistota celosvětového hospodářského růstu a riziko snižování úrokových sazeb.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czPolsko letos už koupilo sto tun zlata

    Polsko letos už koupilo sto tun zlata11. 7. 2019 • Polsko šokovalo trh se zlatem i Evropskou uniI oznámením, že během první poloviny roku 2019 nakoupilo 100 tun zlata. V Bank of England má nyní 228,6 tuny. Podle webu BullionStar plánuje téměř polovinu svých strategických zlatých rezerv, nejméně 100 tun, přesunout do polské centrální banky ve Varšavě.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czŠtěpán Křeček: Rusko masivně nakupuje zlato

    Štěpán Křeček: Rusko masivně nakupuje zlato11. 7. 2019 • „Česká republika v letech 1997 a 1998 prodala 56 tun zlata. V té době šlo těžko předvídat, jak se cena zlata bude vyvíjet. Z dnešního pohledu lze říci, že se Česko svých zlatých rezerv nemělo zbavovat, protože tak učinilo za nevýhodných podmínek,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.

    2 minuty čtení na parlamentnilisty.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).