ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czGlobální ceny zlata stabilní, investoři vyčkávají nový posun v obchodních neshodách mezi USA a Čínou

    Globální ceny zlata stabilní, investoři vyčkávají nový posun v obchodních neshodách mezi USA a Čínou9. 4. 2018 • Ceny zlata provází slabý pokles s tím, jak investoři vyčkávají čerstvý vývoj v souvislosti s obchodní roztržkou mezi USA a Čínou V průběhu poslední obchodní seance minulého týdne, dříve, než posílilo o 0,5 %, zlato na spotovém trhu vyklesalo na týdenní...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    idnes.czJedničky a nuly nestačí. Muslimové chtějí kryptoměny kryté zlatem

    Jedničky a nuly nestačí. Muslimové chtějí kryptoměny kryté zlatem9. 4. 2018 • Islám a investování nejdou příliš dohromady. Protože však nezanedbatelnou část světového bohatství drží v rukou muslimové, banky a finanční instituce vymýšlejí alternativy. Pozadu nejsou ani tvůrci kryptoměn. Digitální platidla však kryjí zlatem.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    ihned.czDubajský startup vydává kryptoměnu pro muslimy. Je krytá zlatem a proto je v souladu s právem šaría

    1 minuta čtení na ihned.cz

    zlato.czČeský trh se vzácnými mincemi je malý, ale ceny nyní rostou

    Český trh se vzácnými mincemi je malý, ale ceny nyní rostou9. 4. 2018 • Český trh se vzácnými numismatickými materiály je velmi malý a činí pouze stovky milionů korun. V souvislosti s dobrou kondicí ekonomiky ovšem cena historických mincí roste, shodli se analytici oslovení ČTK. Prodej vzácných historických mincí, medailí a bankovek v aukcích v ČR loni vzrostl o 110 milionů na 410 milionů korun, řekl ČTK spoluzakladatel aukčního domu Macho & Chlapovič Elizej Macho. Odhadl, že v českých domácnostech jsou numismatické sběratelské předměty za 40 miliard korun. Jejich hodnota byla před deseti lety poloviční.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czVíkendář: Saúdská Arábie se topila ve „zlatu“, ale skončí jako Španělsko šestnáctého století

    7. 4. 2018 • Ekonomika Saúdské Arábie se kvůli vývoji na ropném trhu nachází v recesi, země je ve sporu téměř se všemi svými sousedy. Posílá vojenské jednotky do Bahrajnu, aby tam bojovaly s demokratickými protesty, financuje sunnitské teroristy v Sýrii a Iráku, vy...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    sputniknews.comAmerický kongresman chce vrátit zlatý standard. Má ale Amerika dostatek zlatých cihel?

    Americký kongresman chce vrátit zlatý standard. Má ale Amerika dostatek zlatých cihel?6. 4. 2018 • Republikánský kongresman za Západní Virginii Alex Mooney přišel s návrhem zákona, který by vracel dolar ke zlatému standardu, který byl opuštěn v roce 1913, informuje televize RT. Expert však varuje, že Spojené státy možná nemají dost zlata, aby krylo dolar.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    zlato.czZlato se může stát nejmilovanějším aktivem

    Zlato se může stát nejmilovanějším aktivem6. 4. 2018 • S rostoucím zadlužením Spojených států a přísnější měnovou politikou tamní centrální banky by se zlato mohlo v letošním roce stát jednou z nejpřitažlivějších investičních příležitostí, tvrdí makroekonomický stratég a vedoucí partner australské společnosti Spotlight Group Stephen Pope.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comKde si Rusko schovává své zlaté rezervy?

    Kde si Rusko schovává své zlaté rezervy?5. 4. 2018 • Rostoucí nejistota na světových finančních trzích, kterou doplňují geopolitické a obchodní konflikty přiměla země a investory, aby obrátili svou pozornost na zlato. Spousta zemí ho však má uleženo mimo své hranice, a to v USA nebo Británii. V posledních letech však lze sledovat snahy repatriovat své zlato zpět do vlasti.

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    patria.czNávrat akcií, pokles dluhopisů a zlata, zájem o dolar. Pozitivní sentiment se drží, ale dál nenarůstá

    5. 4. 2018 • Dnešní obchodování na hlavních trzích nejvíce ovlivnil pokles obav z americko-čínské obchodní války. Názory se posouvají směrem k tomu, že na poslední várku cel z obou stran nakonec nemusí dojít a že americkým cílem bylo hlavně donutit Čínu jednat a připravit si pro to vlastní pozici.

    1 minuta čtení na patria.cz

    kurzy.czStříbro stále ve stínu žlutého kovu - zářivá budoucnost teprve přijde

    5. 4. 2018 • O stříbře se v odborných kruzích hovoří jako o velmi podhodnoceném kovu, který se zatím stále krčí ve stínu svého bratrance zlata. Ale to už tak úplně neplatí. Stříbro se stává rok od roku...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czV Goldman Sachs změnili názor na zlato

    V Goldman Sachs změnili názor na zlato5. 4. 2018 • Finanční dům Goldman Sachs po více než pěti letech změnil názor a jal se doporučovat investice do zlata. Podle serveru televize CNBC Goldman Sachs očekává, že ceny zlata budou v nadcházejících měsících překonávat dosavadní hranice. Důvodů, které prezentoval tým analytiků ohledně prognózy na růst ceny zlata, je hned několik.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBrusel chce „těžit“ zlato z vrakovišť

    Brusel chce „těžit“ zlato z vrakovišť5. 4. 2018 • Řeč bude o takřka dokonale utajených pokladech: Po českých silnicích jezdí metrické centy zlata, stříbra či drahocenných kovů žádaných pro nejvyspělejší technologie. Skrývají se v našich autech.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comVesmír, listy, uhlí: Kde všude je možné najít zlato kromě Zemského nitra?

    Vesmír, listy, uhlí: Kde všude je možné najít zlato kromě Zemského nitra?4. 4. 2018 • Podle posledních průzkumů je většina ložisek zlata již vyčerpána. Co s tím má lidstvo dělat? Má spoléhat na alternativní způsoby těžby. Je možné, že se jedná o těžbu budoucnosti.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    fxstreet.czZlato – Vrchol 4. vlny

    3. 4. 2018 • V posledních několika hodinách došlo k dalšímu zhodnocení ceny zlata. Zlato se aktuálně obchoduje za 1 320,08 USD. Nac...

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czDichotomie mezi zlatem a stříbrem pokračuje (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra 14. týden 2018)

    Dichotomie mezi zlatem a stříbrem pokračuje (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra 14. týden 2018)3. 4. 2018 • Otázkou nyní zůstává, zda zlato zamíří rovnou výše, nebo zda nejdříve přijde pokles pod cenu 1.300 USD a teprve poté nastane další růstový cyklus. Moje pozornost bude v nadcházejících měsících směřovat k 34měsíčnímu cyklu na zlatě.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czRůst ceny zlata pokračuje

    Růst ceny zlata pokračuje3. 4. 2018Zlato si zapsalo třetí čtvrtletní zisk v řadě, což se nestalo od roku 2011. Množství derivátů zlata (cenné papíry odvozené od ceny zlata) ve fondech obchodovaných na burzách je nejvyšší za půl desetiletí a poptávka po zlatě může získat další podporu kvůli jestřábí zahraniční politice ve Washingtonu.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).