ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    globe24.czKoronavirus otřásl s cenami zlata i čaje, jsou na rekordních hodnotách

    Koronavirus otřásl s cenami zlata i čaje, jsou na rekordních hodnotách26. 9. 2013 • Cena zlata se dál zvyšuje, dnes pokořila další maximum za devět let a dostala se nad 1860 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Investoři očekávají, že centrální banky sáhnou k dalším opatřením ke zmírnění dopadů pandemie, což většinou znamená další tisk peněz. Vzhůru se vydala i cena stříbra, která dosáhla sedmiletého maxima, zejména díky předpokládanému oživení průmyslové aktivity.

    2 minuty čtení na globe24.cz

    eurozpravy.czSmer si přál přepravu zlata na Slovensko. Poslanci schůzi nechtějí

    Smer si přál přepravu zlata na Slovensko. Poslanci schůzi nechtějí26. 9. 2013 • Nejsilnější slovenské vládní straně Směr-sociální demokracie (Směr-SD) nevyšel pokus o svolání mimořádné schůze parlamentu. Chtěla na ní usnesením požádat slovenskou centrální banku (NBS), aby přepravila z Británie do vlasti své zlaté rezervy. Poslanci dnes odpoledne neschválili program schůze.

    2 minuty čtení na eurozpravy.cz

    eurozpravy.czRuské zlato netáhne? PPF prodává část podílu v těžařské firmě Polymetal

    Ruské zlato netáhne? PPF prodává část podílu v těžařské firmě Polymetal26. 9. 2013 • Česká skupina PPF Group snižuje svůj podíl v ruské společnosti těžící zlato a stříbro Polymetal na 6,5 procenta z dosavadních 11 procent. Snížení podílu ČTK potvrdila mluvčí PPF Jitka Tkadlecová. Server rbc.ru s odvoláním na informované zdroje napsal, že by PPF z prodeje 4,5 procenta akcií investorům mohla získat kolem 250 milionů USD (5,7 miliardy Kč).

    3 minuty čtení na eurozpravy.cz

    eurozpravy.czNeobvyklý nález na letišti v Bejrútu: Kufr plný zlata a milionů v hotovosti

    Neobvyklý nález na letišti v Bejrútu: Kufr plný zlata a milionů v hotovosti26. 9. 2013 • Na parkovišti bejrútského mezinárodního letiště se našlo zavazadlo s více než 14 kilogramy zlata a hotovostí v dolarech a eurech v hodnotě odpovídající v přepočtu částce 20 milionů korun. Nálezce podle libanonské agentury NNA zavazadlo odevzdal policii, která pak majitele zatkla.

    2 minuty čtení na eurozpravy.cz

    eurozpravy.czZ Afriky se vyváží více zlata, než kolik se oficiálně uvádí. Kde drahý kov končí?

    Z Afriky se vyváží více zlata, než kolik se oficiálně uvádí. Kde drahý kov končí?26. 9. 2013 • Oficiální statistiky zlata vyváženého z afrických zemí nekorespondují s statistikami zlata, které se dováží do Spojených arabských emirátů (SAE), ukázalo vyšetřováni agentury Reuters. To naznačuje, že se do SAE možná dostává nelegálně. SAE představuje největšího importéra zlata z afrických zemí na světě, z něj potom putuje na trhy do Evropy, USA a dalších částí světa.

    5 minut čtení na eurozpravy.cz

    eurozpravy.czValuty pro Madura. Patnáct tun zlata chce vyměnit za eura

    Valuty pro Madura. Patnáct tun zlata chce vyměnit za eura26. 9. 2013 • Vláda prezidenta Nicoláse Madura se chystá poslat 15 tun zlata z rezerv venezuelské centrální banky do Spojených arabských emirátů (SAE) a získat za to eura v hotovosti. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaného vládního činitele. Výměna zlata za eura je zřejmě reakcí na kroky Washingtonu, který se snaží odstřihnout Madurovu autoritářskou vládu od financí v zahraničí i od zdrojů příjmů, a pomoci tak ke změně režimu v této jihoamerické zemi.

    3 minuty čtení na eurozpravy.cz

    eurozpravy.czPoptávka technologického sektoru po zlatě se letos zvýší

    Poptávka technologického sektoru po zlatě se letos zvýší26. 9. 2013 • Londýn - Poptávka technologického sektoru po zlatě by letos měla vykázat první nárůst od roku 2010. Důvodem je rostoucí komplikovanost automobilové elektroniky a větší využití zlata v paměťových čipech pro chytré telefony.

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    eurozpravy.czZájem o mince American Eagle prudce klesl | EuroZprávy.cz

    Zájem o mince American Eagle prudce klesl | EuroZprávy.cz26. 9. 2013 • New York - Prodej zlatých a stříbrných investičních mincí American Eagle v listopadu prudce klesl a za celý rok bude zřejmě nejnižší za deset let. Tyto unikátní mince se razí od roku 1986 a v USA mají status zákonného platidla.

    1 minuta čtení na eurozpravy.cz

    novinky.czZlato zlevňuje, nejvíc se letos vydělalo na kakau a bavlně

    Zlato zlevňuje, nejvíc se letos vydělalo na kakau a bavlně23. 9. 2013 • Investoři, kteří se na začátku letošního roku rozhodli vložit své peníze do kakaa či bavlny, se mohou začít těšit na bohatou vánoční nadílku. Naopak se letos nedaří investicím do zlata a dalších drahých kovů.

    3 minuty čtení na novinky.cz

    finance.czZlato chytilo druhý dech. Poroste jeho cena i do budoucna?

    20. 8. 2013 • Ještě v červnu letošního roku analytici očekávali, že cena zlata se bude na komoditních trzích držet na nejnižších hodnotách za poslední tři roky. 20. 6. 2013 spadla jeho cena pod 1300 dolarů za troyskou unci a v reakci na to se spustil na komoditních a akciových trzích velký výprodej.

    1 minuta čtení na finance.cz

    e15.cz6 tipů pro nákup investičního zlata

    7. 8. 2013 • Před nákupem byste měli dobře zvážit investovanou částku a formu kovu, do které chcete investovat. Pakliže máte dostatek prostředků, je rozumnější koupit větší slitek nebo cihlu, než nakupovat po menších slitcích nebo mincích. Obchodník, který vás tlačí k tomu, abyste za zamýšlenou částku nakoupili více drobného zboží, myslí především na svůj zisk než zákazníkovu investici. Nákup drobnějších mincí a slitků má i své výhody, jako jsou vyšší likvidita nebo ročníková sběratelská hodnota, ale nátlak od prodejce je vždy nemístný.

    2 minuty čtení na e15.cz

    e15.czZlato opět posiluje. Může za to Čína i americký FED

    26. 7. 2013 • Od 18. července zlato posílilo z 1 283 USD za unci na včerejších 1 321 USD. Za necelý měsíc stouplo takřka o 10 %. Opustilo tak své tříleté minimum,“ říká Kamil Kresta, manažer ČM AURUM, investičního portálu České mincovny. Důvodů, proč se tak stalo, je hned několik.

    2 minuty čtení na e15.cz

    mesec.czJak nakupovat zlato a stříbro?

    19. 7. 2013 • Jaké jsou argumenty pro váhající začínající investory? Poradíme vám vše potřebné pro správný nákup zlata a stříbra.

    4 minuty čtení na mesec.cz

    e15.czProč zlato klesá?

    15. 7. 2013 • Současný prudký pokles ceny zlata, od začátku roku ztrácí 25 %, by mohl mít jeden pozitivní efekt. Řada investorů by si mohla uvědomit, že zlato je komodita jako každá jiná, jejíž držba nepřináš

    1 minuta čtení na e15.cz

    novinky.czZlatý prsten za chleba. Zastavárny v Polsku za krize jen kvetou

    Zlatý prsten za chleba. Zastavárny v Polsku za krize jen kvetou10. 7. 2013 • Zoufalí Poláci, kteří se ocitli v nouzi a jimž už banky nechtějí půjčit, vidí poslední šanci na získání hotovosti v zastavárnách. Nejčastěji zastavují zlato, laptopy, mobily, auta – a dokonce i pozemky či domy.

    2 minuty čtení na novinky.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).