ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czTrend ceny zlata je pozitivní a nebe se zdá být jediným limitem

    Trend ceny zlata je pozitivní a nebe se zdá být jediným limitem16. 4. 2024 • Hlavní instituce na Wall Street revidovaly své cíle ohledně ceny zlata. A má-li být přání otcem myšlenky, máme se na co těšit. Bankovní dům Goldman Sachs věří na dosažení ceny 2 700 dolarů, zatímco očekávání Bank of America činí 3 000 dolarů. Švýcarská UBS předpovídá ještě ambicióznější číslo, a to pozoruhodných 4 000 dolarů za unci, pokud se pokazí všechno, co se pokazit může.

    4 minuty čtení na zlato.cz

    faei.czRallye zlata v duchu chameleona

    16. 4. 2024 • Ceny zlata jsou aktuálně na úrovni 2 400 dolarů za troyskou unci, čímž stanovily nové historické maximum, letos vzrostly o 13 procent a trojnásobně překonaly rallye širších komodit.

    2 minuty čtení na faei.cz

    fxstreet.czZlato a dolar rostou na pozadí geopolitické situace a projevu Jerome Powella

    Zlato a dolar rostou na pozadí geopolitické situace a projevu Jerome Powella16. 4. 2024 • V posledních minutách jsme svědky prohlubující se divergence mezi zlatem a dolarem. Kov testuje hodnotu kolem 2400 dol...

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato a dolar rostou na pozadí geopolitické situace a projevu Jerome Powella

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    hn.czZlato na rekordech. Co mluví pro další růst a na co si dát pozor

    Zlato na rekordech. Co mluví pro další růst a na co si dát pozor16. 4. 2024Zlato je tradičně považováno za investici chránící proti inflaci. Současně jeho hodnota citlivě reaguje na vyostření mezinárodních krizí. A protože nezvykle vysoká inflace v hlavních západních ekonomikách stále není minulostí a geopolitického napětí jen přibývá, odrazilo se zlato rázně od...

    1 minuta čtení na hn.cz

    metro.czČeská mincovna: Vyplatí se čekat na pokles ceny zlata? Nejspíše ne, bude asi ještě dražší

    Česká mincovna: Vyplatí se čekat na pokles ceny zlata? Nejspíše ne, bude asi ještě dražší15. 4. 2024 • Jablonec nad Nisou 15. dubna 2024 (PROTEXT) - Správný čas k nákupu je možná právě nyní, dává ke zvážení obchodní ředitel České mincovny Aleš Brix. Kouzlo zlata spočívá mimo jiné v tom, že co se dalo pořídit za jeho půl kilogramu před 50 lety, je k mání za stejný ekvivalent i teď. Předpovědi, že má cena zlata cenový strop, se nepotvrdily.

    8 minut čtení na metro.cz

    zlaterezervy.czTento graf zlata ukazuje, že jeho cena ještě není na historickém maximu (pravidelná zpráva)

    Tento graf zlata ukazuje, že jeho cena ještě není na historickém maximu (pravidelná zpráva)15. 4. 2024 • Graf, který zřejmě ukazuje "správnou" aktuální cenu zlata, však vypadá jinak než tradiční graf zlata v USD. Na tomto grafu vidíme, že cena zlata ještě zdaleka není na historickém maximu.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    idnes.czZlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho

    Zlato místo bankomatu. Američané berou útokem zastavárny a zbavují se ho15. 4. 2024 • Vysoká cena zlata je pro mnohé jeho majitele jasným signálem, že právě nazrál čas jeho zpeněžení. Pro Američany je totiž těžké ignorovat rekordní ceny komodity, které se minulý týden vyšplhaly nad 2 400 dolarů za troyskou unci. Pro jiné je to spíše zoufalý krok, jak získat peníze potřebné na účty a nájem. Klenotnictví a zastavárny po celé zemi zaznamenávají příliv prodejců.

    4 minuty čtení na idnes.cz

    newstream.czBohatí lidé kupují zlato, bojí se budoucnosti. Nebo?

    Bohatí lidé kupují zlato, bojí se budoucnosti. Nebo?15. 4. 2024Zlatá horečka je zpět. Zlato letos zdražilo o 17 procent. "Pomáhá" tomu politický i ekonomický neklid ve světě. Jenže, není všechno zlato, co se třpytí: třeba během inflace zlato nikoho neochránilo.

    1 minuta čtení na newstream.cz

    hn.czZlato na rekordech. Co mluví pro další růst a na co si dát pozor

    15. 4. 2024Zlato je tradičně považováno za investici chránící proti inflaci. Současně jeho hodnota citlivě reaguje na vyostření mezinárodních krizí. A protože nezvykle vysoká inflace v hlavních západních ekonomikách stále není minulostí a geopolitického napětí jen přibývá, odrazilo se zlato rázně od...

    1 minuta čtení na hn.cz

    kryptomagazin.czCena zlata není schopna udržet zisky nad 2 400 USD, čeká nás konsolidace

    Cena zlata není schopna udržet zisky nad 2 400 USD, čeká nás konsolidace15. 4. 2024Zlato i stříbro zůstávají v silných vzestupných trendech, nicméně investoři by se měli tento týden připravit na konsolidaci cen.

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czZlato dosáhlo rekordní hodnoty 2400 USD, nejasné vyhlídky na snížení sazeb zvyšují poptávku po bezpečném aktivu

    Zlato dosáhlo rekordní hodnoty 2400 USD, nejasné vyhlídky na snížení sazeb zvyšují poptávku po bezpečném aktivu15. 4. 2024Zlato dosáhlo historického maxima 2 400 USD. Cena zlata za posledních 40 dní vzrostla o 20 % v reakci na makroekonomické data.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kurzy.czZlato trhá rekordy, ale prodávat nemusí být moudré

    15. 4. 2024 • Cena zlata v těchto dnech vystoupala na historické rekordy a překonala 2 400 dolarů za troyskou unci. Poptávku po zlatě zvyšuje nejistota ohledně vývoje geopolitické situace na Blízkém Východě a obavy o čínskou ekonomiku.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    profimoda.czZlato je mnohem více než jen módní trend. Investovat do něj není složité

    Zlato je mnohem více než jen módní trend. Investovat do něj není složité15. 4. 2024 • Investovat je dnes téměř povinnost. Módním hitem je zlato. Ne samozřejmě jakékoliv, ale to investiční. Víte, jak do něj invetsovat?

    3 minuty čtení na profimoda.cz

    ceskenoviny.czČeská mincovna: Vyplatí se čekat na pokles ceny zlata? Nejspíše ne, bude asi ještě dražší

    15. 4. 2024 • Je to poměrně složitá záležitost. Skutečností je, že v současnosti jsou obrovským faktorem nákupy centrálních bank, zejména to řeší Číňané, Indové, Turci a Němci. A to, že banky nakupují zlato do svých rezerv, zvyšuje poptávku, a tudíž cenu. Zároveň platí, že zájem o investice do zlata se projevuje především v krizových letech. Momentálně je to asi o zajištění, kdy se banky nebo investiční firmy snaží dívat do budoucna způsobem, co bude… Češi paradoxně spíše vnímají, že zlato je aktuálně vysoko a je drahé. Ale je otázka, jestli je to při současném vývoji ten správný pohled.

    8 minut čtení na ceskenoviny.cz

    zlato.czPřirozený vývoj nebo gigantická spekulace? Experti na zlato si lámou hlavu

    Přirozený vývoj nebo gigantická spekulace? Experti na zlato si lámou hlavu14. 4. 2024 • V pátek před polednem vystoupalo zlato na další schod. Na cenu, na které v historii nikdy nebylo. V New Yorku na obchodní burze NYMEX padla rekordní nabídka 2 431,59 dolaru za unci. A opět se vyrojily spekulace, co za rekordní cenou zlata vězí. Jedna z poměrně respektovaných teorií říká, že je to iránská hrozba otevření další fronty na izraelském bojišti.

    3 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).