ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czZlato za ceny Českého statistického úřadu by šlo na dračku

    Zlato za ceny Českého statistického úřadu by šlo na dračku6. 5. 2024 • Podivná data ohledně importu a exportu zlata generuje Český statistický úřad (ČSÚ). Podle posledních z února bylo do Česka dovezeno 313 kilogramů zlata a vyvezeno rovněž 313 kilogramů zlata. Na tom by nemuselo být nic divného.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    epenize.euZlato v kurzu: Čína nakupuje drahý kov rekordním tempem

    Zlato v kurzu: Čína nakupuje drahý kov rekordním tempem6. 5. 2024 • Čína se stává hnací silou globálního zlatého trhu. Nákupy zlata podporované spotřebiteli, centrální bankou i spekulanty zvedají ceny do dříve netušených výšin.

    1 minuta čtení na epenize.eu

    kurzy.czPrvní měsíc 2. čtvrtletí je za námi a zlato si stále udržuje solidní pozice nad 2 300 USD / Oz

    První měsíc 2. čtvrtletí je za námi a zlato si stále udržuje solidní pozice nad 2 300 USD / Oz6. 5. 2024Zlato má za sebou první třetinu roku 2024 a již nyní můžeme konstatovat, že pro něj byla velice úspěšná a všeobecně zajímavá. Žlutý kov za čtyři měsíce posunul svou laťku na nové úrovně, atakoval jeden rekord za druhým a nastavil nová historická maxima.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kryptomagazin.czBanka Citi předpovídá cenu zlata za 3 000 dolarů

    6. 5. 2024 • Bankovní gigant Citigroup ještě před dvěma měsíci považoval cenu 3 000 dolarů za unci zlata do roku 2025 za extrémně býčí. Nyní se však podle Aakashe Doshiho, vedoucího oddělení výzkumu komodit Citi North America, tato předpověď stala vysoce pravděpodobnou “V létě 2019 jsem očekával 2 000 USD za unci jako možný výhled pro příštích 12 […]

    2 minuty čtení na kryptomagazin.cz

    idnes.czKOMENTÁŘ: Všechny rozumné investice jsou dnes drahé. Až na jednu

    KOMENTÁŘ: Všechny rozumné investice jsou dnes drahé. Až na jednu6. 5. 2024 • Ceny zlata byly v minulých dnech na historických maximech, stejně tak jsou blízko rekordu ceny amerických akcií. Také hodnota bitcoinu nedávno dosáhla vrcholu. Nikdy v historii se nestalo, že by tato aktiva a komodity byly na nejvyšších číslech ve stejný čas, říká investor Vladimír Brůna.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czFalešné zlato pod plamenem tmavne

    Falešné zlato pod plamenem tmavne5. 5. 2024 • Zatímco Čína dlouho profitovala z výroby padělků od kabelek přes sportovní potřeby po hodinky, nyní na padělatelský ráj doplácejí sami Číňané. Současná zlatá horečka se totiž nevyhnula ani internetovým obchodům a spolu s tím vzrostl i prodej falešného zlata. V roce 2023 Čína předstihla Indii a stala se největším kupcem zlatých šperků na planetě. Vloni to bylo 603 tun. Tisíce lidí v Číně však byly ošáleny, když si koupili „zlato 999“ on-line.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czWarren Buffett vyhýbá investicím do zlata, jiní miliardáři ne

    Warren Buffett vyhýbá investicím do zlata, jiní miliardáři ne4. 5. 2024 • Zatímco miliardář Warren Buffett nedoporučuje investovat do zlata, další miliardářští investoři, jako Ray Dalio a David Einhorn, mají drahý kov rádi.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    hn.czShortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu

    Shortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu3. 5. 2024 • Už poněkolikáté zavítal populární český investor Jan Barta na Vysokou školu ekonomickou, aby se se studenty, ale i s veřejností podělil o své nejnovější investiční nápady. Muže, jenž je jedním z lidí stojících v čele Pale Fire Capital, pozval Klub investorů. Tentokrát si Barta připravil dvě...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czTrh se zlatem si stále klade otázky

    Trh se zlatem si stále klade otázky3. 5. 2024 • Počátkem března začala prudce stoupat cena zlata. Od té doby vzrostla o 14 procent a vytvořila řadu rekordů. Ale geopolitické napětí bylo vysoké už měsíce, dokonce roky, a pokud vůbec něco, zhoršil se jen výhled na snížení sazeb Fedu (centrální banky USA, pozn. aut.). To by však mělo cenu zlata srážet, ale stal se pravý opak.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCena zlata naznačuje možný parabolický vzestup, předpovídá expert

    Cena zlata naznačuje možný parabolický vzestup, předpovídá expert3. 5. 2024 • Jared Dillian předpovídá růst ceny zlata. Odkazuje na historické paralely a zvyšující se ceny, které by mohly vést k vzestupu hodnoty zlata.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czCena zlata padá. Je to příležitost k nákupu?

    Cena zlata padá. Je to příležitost k nákupu?3. 5. 2024 • Světová rada pro zlato (WGC) zveřejnila dlouho očekávanou zprávu o trendech v poptávce za první čtvrtletí roku 2024.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    hn.czShortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu

    Shortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu3. 5. 2024 • Už poněkolikáté zavítal populární český investor Jan Barta na Vysokou školu ekonomickou na pozvání Klubu investorů, aby se nejen se studenty ale i širokou veřejností podělil o své nejnovější investiční nápady. Muže, jenž je jedním z lidí stojících v čele Pale Fire Capital, prý zkrátka baví před...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czEkonomická novinka: Úrokové sazby prý drží cenu zlata

    Ekonomická novinka: Úrokové sazby prý drží cenu zlata2. 5. 2024Zlato, které v posledních týdnech boří jeden mýtus za druhým, předvedlo další novátorství. Vysoká úroková sazba, která cenu zlata obvykle sráží, se nyní měla vyjevit jako stabilizační prvek ceny zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    refresher.czDiverzifikace investičního portfolia: Jaká je role cenných kovů?

    Diverzifikace investičního portfolia: Jaká je role cenných kovů?2. 5. 2024 • Zkušení investoři vědí, že správné portfolio, které dlouhodobě roste na hodnotě a odolává nejrůznějším nečekaným událostem, má být vyvážené. Toho lze dosáhnout s pomocí diverzifikace.

    2 minuty čtení na refresher.cz

    xtv.czMoc peněz #13 - Zlato je na maximu, co dál?

    Moc peněz #13 - Zlato je na maximu, co dál?2. 5. 2024 • Zjistili jsme, že zřejmě používáte technologii AdBlock, která blokuje zobrazování reklam na našich stránkách. Chápeme, že reklamy mohou být nepříjemné, ale televize XTV je financována především z reklam. Chcete-li sledovat bezplatně, vypněte si prosím nejprve AdBlock na svém zařízení.

    1 minuta čtení na xtv.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).