ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlaterezervy.czEric Sprott: poptávka po fyzickém zlatě v Asii prolamuje dlouhodobou manipulaci s drahými kovy

    Eric Sprott: poptávka po fyzickém zlatě v Asii prolamuje dlouhodobou manipulaci s drahými kovy16. 5. 2024 • Mnoho lidí si podle Sprotta uvědomuje, že "měnám už nelze věřit". Podle něj začíná fyzická poptávka Číny a Indie po kovech narušovat dlouholetou manipulaci Západu s cenami zlata a stříbra.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    e15.czHrouda zlata ve skříni je jistota. Němci drží přes devět tisíc tun zlata

    Hrouda zlata ve skříni je jistota. Němci drží přes devět tisíc tun zlata16. 5. 2024 • Kam uložit peníze, aby byly před inflací v bezpečí? Otázka, kterou loni i letos musela řešit i většina obyvatel Německa. Někdo si nechal peníze na spořicím účtu s lepší sazbou, někdo úspěšně investoval do akcií, dokonce do těch německých, což pomohlo celému trhu – tamější akciový index DAX je na rekordní úrovni. Věří se německým firmám, přestože naděje na růst ekonomiky jsou minimální.

    3 minuty čtení na e15.cz

    zlato.czRada investorům: Kupujte zlato při každém poklesu ceny

    Rada investorům: Kupujte zlato při každém poklesu ceny15. 5. 2024 • Měli bychom zachovat strategii buy-on-dips v intradenní seanci, navrhuje investorům do zlata Anuj Gupta z HDFC Securities. To znamená kupovat zlato při každém poklesu ceny. Na mezinárodním trhu si spotová cena zlata vytvořila silnou základnu na 2 320 dolarech za unci a očekává se, že zůstane na vzestupné vlně a brzy se může dostat na 2 380 až 2 400 dolarů za unci.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czÚdaje o CPI tlačí zlato k oblasti 2400 USD - Denní shrnutí

    Údaje o CPI tlačí zlato k oblasti 2400 USD - Denní shrnutí15. 5. 2024 • Indexy na Wall Street se dnes obchodovaly na vyšší úrovni, k čemuž přispěly údaje o dubnovém indexu spotřebitelských cen v USA. S&P 500 si připisuje 1 %, Dow Jones 0,7 % a Nasdaq 1,2 %. Celková inflace CPI v USA v dubnu zpomalila z 3,5 na 3,4 % meziroč...

    2 minuty čtení na kurzy.cz

    kryptomagazin.czČína si zachovává silný apetit na zlato

    Čína si zachovává silný apetit na zlato14. 5. 2024 • Analýza UBS naznačuje, že navzdory nedávnému poklesu oficiálních nákupů zlata je sentiment čínských investorů k zlatu stále býčí.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kurzy.czZlato dostalo sílu od býků a pomalu hledá nové rezistence

    Zlato dostalo sílu od býků a pomalu hledá nové rezistence14. 5. 2024Zlato na začátku týdne ztrácelo a vzdalo se zisků z pátku, kdy dosáhlo dvoutýdenního maxima 2378. Technicky vzato odraz zpět nad linii odporu z března a 20denní jednoduchý klouzavý průměr (EMA) živí optimismus, že by poslední vzestup mohl pokračovat,&hell

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zak.tvCena zlata je na maximu -vylepšete svou finanční situaci se Zlatou Bankou

    Cena zlata je na maximu -vylepšete svou finanční situaci se Zlatou Bankou14. 5. 2024 • Ve Zlaté Bance dobře víme, že každý má doma zlaté a stříbrné předměty, které již nevyužívá – ať už se jedná o zlaté a stříbrné šperky, které vyšly z módy, poškozené šperky, stříbrné příbory, nebo dokonce zubní zlato. Nabízíme Vám jedinečnou příležitost proměnit tyto nevyužité cennosti v peníze. V na...

    2 minuty čtení na zak.tv

    idnes.czZlato je na rekordu, investice má ale smysl pořád, říká expert z České mincovny

    Zlato je na rekordu, investice má ale smysl pořád, říká expert z České mincovny14. 5. 2024 • Cena zlata za poslední tři měsíce vyrostla skoro o sedmnáct procent. Řada střadatelů a investorů kvůli tomu vyčkává s dalšími nákupy a věří, že v krátkodobém až střednědobém horizontu se cena opět vrátí na úroveň z roku 2019. „Výraznější zlevnění zlata se ale očekávat nedá,“ upozorňuje v rozhovoru pro iDNES.cz marketingový manažer České mincovny Jaroslav Černý.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    zlato.czZlatá pandemie má původ v Číně

    Zlatá pandemie má původ v Číně13. 5. 2024 • Pátrání po zdroji současné zlaté pandemie nakonec vedlo, jak už je to u pandemií obvyklé, do Číny. V prvním čtvrtletí zaznamenal trh se zlatem druhé největší světové ekonomiky, dramatický meziroční nárůst poptávky o 68 procent.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czZlato a stříbro: Je nyní ten správný čas na nákup před dalším cenovým vzestupem?

    Zlato a stříbro: Je nyní ten správný čas na nákup před dalším cenovým vzestupem?13. 5. 2024 • Fed může snížit sazby ještě v tomto roce. Mezitím ceny zlata konsolidují poblíž 2300 USD a stříbro testuje důležitou úroveň podpory.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    euro.czZlato aktuálně září a zářit bude. Ještě letos se dostaneme přes 2,5 tisíce dolarů za unci, předpovídá analytik Zlaťáků Petruška - Euro.cz

    13. 5. 2024 • Ačkoliv z letošního roku je za námi sotva třetina, již nyní lze říct, že rok 2024 je rokem, který patří zlatu. Tedy minimálně z pohledu dění na trzích s drahými kovy, kde se toho i za takto krátkou dobu událo jako mnohdy za celých 12 měsíců. „Žlutý kov se letos rozjel plnou parou, šlápl na pomyslný ,plynový pedál‘ a postupně nastavoval jeden rekord za druhým, poháněn mnoha katalyzátory, které jej vynášely na rekordní úrovně,“ shrnul pro Euro.cz analytik společnosti Zlaťáky.cz Jakub Petruška.

    4 minuty čtení na euro.cz

    zlato.czZlatá pružina opět vystřelila

    Zlatá pružina opět vystřelila12. 5. 2024 • I ve slabších chvilkách se zlato tvrdošíjně drželo nad 2 300 dolary za troyskou unci a jako natažená pružina čekalo na sebemenší impuls k opětovnému tlaku na vyšší cenu. Ten nastal v minulém týdnu po oznámení mírného vzestupu žádostí o podporu v nezaměstnanosti v USA.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czVýběr z nedělní přípravy: Zlato a vybrané měnové páry

    12. 5. 2024 • V dnešním blogu technické analýzy představím z mého pohledu nejzajímavější Price Action. Na Zlatě převládá rostoucí trend. Cena eurodolaru stále roste v Klesajícím kanálu a na měnovém páru AUD/NZD se nachází throwback.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czAmeričané pátrají po zlatě i na asteroidech

    Američané pátrají po zlatě i na asteroidech11. 5. 2024 • Těžba drahých kovů se stává aktuálním tématem v oblasti průzkumu vesmíru, což posouvá hranici možností, jak získat cenné nerostné zdroje. V současné době se pracuje nejméně na dvou projektech, které mají umožnit těžbu na asteroidech, případně jiných nebeských tělesech. Vůbec první průzkum již provedla americká vesmírná agentura NASA.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czTéměř šest procent světového zlata je v Německu

    Téměř šest procent světového zlata je v Německu10. 5. 2024Zlato zůstává solidní investicí především v době válek a krize. Němci si proto pořídili přes devět tisíc tun drahého kovu. A masivně investují do zlata zejména ti mladší. K rekordním investicím zahnala Němce pandemie, která zvýšila poptávku po zlatě jako bezpečném útočišti.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).