ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    zlato.czCentrální banky v nákupech zlata nepolevují

    Centrální banky v nákupech zlata nepolevují9. 3. 2023 • Konstatovat, že centrální banky začaly nový rok tam, kde minulý rok skončily, by bylo hrubým podceněním situace. V lednu celosvětově přidaly do rezerv dalších 77 tun zlata, což je skoro trojnásobek toho, co nakoupily v prosinci. Pozdní zpráva o lednovém nákupu zlata Singapurem v objemu 45 tun zásadně zvýšila původní údaj 31 tun.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato za 2 400 USD a 5 000 USD za unci

    Zlato za 2 400 USD a 5 000 USD za unci9. 3. 2023 • Předseda představenstva společnosti McEwen Mining Rob McEwen věří, že zlato do roku 2027 dosáhne 5 000 dolarů za unci a stříbro 250 dolarů za unci. McEwan má téměř čtyřicet let zkušeností v těžebním průmyslu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato za 2 400 USD a 5 000 USD za unci

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czZlato bylo potrestáno, ale ne poraženo

    8. 3. 2023Zlato bylo potrestáno za pokus růst na nepříznivém vnějším pozadí. Před týdnem jsem si všiml, že klesající akcie, raketově rostoucí výnosy státních dluhopisů a oživující se americký dolar vytvářejí protivítr pro drahý kov. Jeho rally je anomálie a investoři to brzy zjistí. Kotace XAU/USD se tak propadly do oblasti dvouměsíčních minim a z úrovně 1850 jsme úspěšně vstoupili do krátkých pozic.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato = peníze králů - Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku

    Zlato = peníze králů - Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku8. 3. 2023 • stříbro jsou peníze džentlmenů, barter jsou peníze výrobců a zemědělců, dluhy,. Zlato = peníze králů - Měnová válka změní svět. Mnoho zemí už nechce dolar jako globální jedničku. Titulky názorů. Na těchto stránkách jsou názory našich uživatelů na vybraná finanční témata.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato ustoupilo dolaru. Ztráty postihly i britskou libru a euro

    Zlato ustoupilo dolaru. Ztráty postihly i britskou libru a euro8. 3. 2023 • Cena zlata ve středu klesla ke svému nedávnému minimu poté, co předseda Fedu (americké centrální banky) Jerome Powell v pololetní zprávě Kongresu prohlásil, že úrokové sazby možná budou muset stoupnout výš, než trhy očekávají, aby bylo už konečně možné získat kontrolu nad inflací.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato bylo potrestáno, ale ne poraženo

    Zlato bylo potrestáno, ale ne poraženo8. 3. 2023Zlato bylo potrestáno za pokus růst na nepříznivém vnějším pozadí. Před týdnem jsem si všiml, že klesající akcie, raketově rostoucí výnosy státních dluhopisů a oživující se americký dolar vytvářejí protivítr pro drahý kov.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlaterezervy.czVzácné kovy: odraz mrtvé kočky? (týdenní zpráva)

    Vzácné kovy: odraz mrtvé kočky? (týdenní zpráva)7. 3. 2023 • V následujících 2 týdnech bude zveřejněna série dat a událostí, které mohou mít hluboký dopad na finanční trhy napříč všemi oblastmi. Proto se nadále domnívám, že zlato neurčí jasný směr, dokud nebudou tato data za námi.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czKde je nejlevnější zlato?

    Kde je nejlevnější zlato?7. 3. 2023 • Existuje několik míst, která jsou považována za nejvýhodnější pro nákup zlata. Hongkong je v jejich čele, protože se tam neplatí žádné daně a je to velmi likvidní trh. Cena zlata v Hongkongu je obvykle nižší, než je celosvětový průměr. Je to proto, že je tam velké množství obchodů se zlatem a Hongkong je také jedním z předních center rafinace zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    epochtimes.czProč Rusko a Čína hromadí zlato? Centrální banky potichu nakupují v nejvyšší míře za posledních 55 let | Facts Matter

    Proč Rusko a Čína hromadí zlato? Centrální banky potichu nakupují v nejvyšší míře za posledních 55 let | Facts Matter6. 3. 2023 • Čína a Rusko – a nejen ony – začaly hromadit obrovské množství zlata.Zdá se, že většina centrálních bank na celém světě právě zvyšuje své zásoby. Podle World Gold Council centrální banky jen ve třetím čtvrtletí loňského roku nakoupily rekordních 399 tun zlata. To jsou nejnovější údaje, ke kterým máme přístup. Nakupují tak zlato nejrychlejším tempem za posledních 55 let, což je pozoruhodné, protože před 55 lety byl americký dolar ještě opravdu krytý zlatem a většina ostatních měn byla na něj vázaná. Nyní však dolar není kryt ničím.

    1 minuta čtení na epochtimes.cz

    fxstreet.czZlatí býci jsou zpátky

    Zlatí býci jsou zpátky6. 3. 2023 • Schopnost zlata vystoupat nad 1 850 USD za unci přináší na trh určitý zdravý optimismus. Retailoví investoři i analytici z Wall Street očekávají, že ceny tento týden porostou.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czŠvýcarská zlatá licoměrnost

    Švýcarská zlatá licoměrnost6. 3. 2023 • Helene Budligerová, která v zemi helvétského kříže vede Státní sekretariát pro ekonomické záležitosti (Seco), v rozhovoru pro veřejnoprávní televizi SRF vyjádřila přesvědčení, že Švýcarsko sankce proti Rusku provedlo rychle a efektivně.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZpolitizovaný dolar nahrává zlatu

    Zpolitizovaný dolar nahrává zlatu5. 3. 2023 • Prodej zlata v Indii a v Číně stoupá. Proto také obchodníci v Číně snížili během týdne své marže z 35 až 40 dolarů na 25 až 30 dolarů za unci. V Indii, největším spotřebiteli zlata po Číně, si kvůli vysokému zájmu prodejci naopak zvýšili provizi o jeden dolar oproti oficiálním domácím cenám. Ten drastický rozdíl v prodejních přirážkách je způsoben podmínkami, jimiž je obchod se zlatem v těchto zemích sešroubován.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czZLATO: Stabilně roste. Nedívejte se ale na cenu v dolarech!

    ZLATO: Stabilně roste. Nedívejte se ale na cenu v dolarech!4. 3. 2023 • Ačkoliv většina světa, která nakupuje investiční zlato, používá k nákupu vlastní měnu, respektive je pro ni zásadní výnos v lokální měně, snadno se nechává ovlivnit cenu zlata, která se vykazuje v dolarech za trójskou unci.

    3 minuty čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czKomodity: Zlato testuje klíčovou S/R zónu

    3. 3. 2023 • Cena zlata (XAU/USD) na 1hodinovém grafu aktuálně testuje klíčovou S/R zónu kolem hladiny 1840,00 USD. Indikátor Stochastic současně již vysílá překoupené podmínky, což značí možnou vyčerpanost býků. Dočkáme se tedy odražení zpět k nižším hodnotám nebo naopak dojde k prolomení S/R zóny a následnému růstu?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czRusko: Zlato má stvořit tvrdý rubl

    Rusko: Zlato má stvořit tvrdý rubl3. 3. 2023 • Tvrdá sankční blokáda Ruska vytvořila předpoklady pro obrat tamního zahraničního obchodu o 180 stupňů. Hlavními zahraničními ekonomickými partnery se staly bývalé kolonie Sovětského svazu, Čína, Indie, Írán, Turecko a Spojené arabské emiráty. A s každou z těchto zemí má Ruská federace obchodní přebytek.

    3 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).