ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    hn.czNa zlaté cihly zapomeňte, svět hledá nové bezpečí. Jako první znovuobjevil bitcoin

    Na zlaté cihly zapomeňte, svět hledá nové bezpečí. Jako první znovuobjevil bitcoin1. 3. 2022 • Stačilo pár dní války na Ukrajině, aby se z bytů, chalup i komerčních nemovitostí stalo nežádoucí zboží. Česká republika je sice od konfliktu vzdálená geograficky i politicky, nicméně chuť nakupovat, teď, když je vývoj situace krajně nejistý a nikdo netuší, co přinese zítřejší ráno, klesla pod bod...

    1 minuta čtení na hn.cz

    fxstreet.czAnalytici: Zlato a stříbro zdražily o pět procent, ropa a plyn o desítky pct.

    Analytici: Zlato a stříbro zdražily o pět procent, ropa a plyn o desítky pct.1. 3. 2022 • Cena drahých kovů a komodit, jako jsou ropa, zemní plyn či pšenice a kukuřice, letos výrazně roste. V únoru k tomu podle analytiků oslovených ČTK výrazně přispěla eskalace konfliktu na Ukrajině, kam vtrhla ruská vojska. Zlato a stříbro zdražily o zhruba pět procent, ropa a zemní plyn o desítky procent.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czČínský spotový trh se zlatem kvůli ruské invazi na Ukrajinu zažívá boom

    Čínský spotový trh se zlatem kvůli ruské invazi na Ukrajinu zažívá boom1. 3. 2022 • Čínská média jsou daleka toho, aby pro ruskou invazi na Ukrajinu používala k označení to, jak to vnímá západní svět, a drží se oficiálního termínu „rusko-ukrajinský konflikt“. Ale povšimla si toho, jak tento konflikt ovlivnil cenu zlata – a hlavně chování samotných Číňanů ve vztahu k nejcennějšímu kovu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kupi.czJak poznat, že je váš šperk skutečně ze zlata? Tyto metody vám pomohou ověřit jeho pravost

    Jak poznat, že je váš šperk skutečně ze zlata? Tyto metody vám pomohou ověřit jeho pravost1. 3. 2022 • Dostali jste od protějšku krásný šperk, ale něco vám říká, že nebude zlatý? Odjakživa mají lidé tendenci zlato šidit a narazit na padělek není nic těžkého. Ať už vybíráte šperk v obchodě nebo máte doma nějaké zlato, je vhodné znát způsoby, jak ověřit jeho pravost. Představíme si možnosti, jak si ověřit, jestli jde o skutečné zlato, nebo o jeho napodobeninu.

    1 minuta čtení na kupi.cz

    idnes.czDrahé kovy v reakci na sankce zdražují. Investoři se bojí přerušení dodávek

    Drahé kovy v reakci na sankce zdražují. Investoři se bojí přerušení dodávek28. 2. 2022 • V reakci na nové sankce, které západní státy uvalily na Rusko jako odvetu za jeho vojenskou invazi na Ukrajinu, dochází k nárůstu cen drahých kovů. Zdražuje palladium, platina i stříbro. Cena zlata je nejvyšší za posledních osmnáct měsíců. Investoři se obávají přerušení dodávek těchto kovů, které jsou nezbytné v mnoha průmyslových odvětvích.

    1 minuta čtení na idnes.cz

    respekt.czRubl padá, co teď? Vozit zlato vlakem do Číny?

    Rubl padá, co teď? Vozit zlato vlakem do Číny?28. 2. 2022 • Rusko přišlo o možnost, jak nakládat s finančními zásobami v západních měnách. Tím slábne možnost, jak držet kurz rublu při životě. Čím větší pochyby tohoto druhu, tím menší zájem kohokoli – včetně ruských občanů – rubly držet. Víra ve vlastní měnu není v Rusku kvůli zkušenostem z minulých finančních krizí nijak silná. Navíc když se lidé a firmy rublů zbavují, tím víc kurz měny slábne, což roztáčí spirálu, jejíž zastavení nebude snadné.

    3 minuty čtení na respekt.cz

    fxstreet.czPalladium, zlato a další drahé kovy zdražují v reakci na protiruské sankce

    Palladium, zlato a další drahé kovy zdražují v reakci na protiruské sankce28. 2. 2022 • Ceny drahých kovů se dnes na světových trzích zvyšují, čímž reagují na nové sankce, které Západ uvalil na Rusko za jeho vojenskou invazi na Ukrajinu. Investoři se obávají přerušení dodávek těchto kovů, které jsou nezbytné v mnoha průmyslových odvětvích. Palladium přidávalo až sedm procent, zatímco zlato se dostalo nad 1900 dolarů za troyskou unci (oz; 31,1 gramu) a mohlo by vykázat nejlepší měsíc od loňského května.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czJe načase udělat si zásoby zlata? Ceny by mohly v nadcházejících dnech vyskočit nad 2 000 USD

    Je načase udělat si zásoby zlata? Ceny by mohly v nadcházejících dnech vyskočit nad 2 000 USD28. 2. 2022 • Bezprecedentní izolace Ruska způsobená západními sankcemi by mohla vést k rally komodit. Kromě zřejmého růstu cen ropy odborníci očekávají prudký růst na trhu se zlatem. Hodnota drahého kovu v pondělí během asijského obchodování prudce vyskočila.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czProtiruské sankce a ruské zlaté rezervy

    Protiruské sankce a ruské zlaté rezervy28. 2. 2022 • V návaznosti na nevyprovokovaný útok Ruska na Ukrajinu se zdá, že ruský postup neproběhl tak hladce, jak si prezident Putin možná představoval, ačkoli příval tvrzení z obou stran ztěžuje vypracování podrobné a přesné analýzy, napsal v neděli na webu Sharpspixley komentátor Lawrie Williams.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czBouře na trhu se zlatem: zlato v eurech vystřelilo na historický vrchol, jeho cena v dolarech atakovala 2.000 USD za unci

    Bouře na trhu se zlatem: zlato v eurech vystřelilo na historický vrchol, jeho cena v dolarech atakovala 2.000 USD za unci27. 2. 2022Zlato ve čtvrtek 24.2. vystřelilo značně výše, a krátkodobě si sáhlo na cenu 1.975 USD. Zde se ale objevili agresivní prodávající, kteří zajisté přivítali, že zlato na burze Comex otevřelo odpoledne 60bodovým Gapem, čímž vznikla obří mezera v trhu.

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    newstream.czVálka pomáhá zlatu. Bitcoin se neukázal jako bezpečné útočiště, zatím

    Válka pomáhá zlatu. Bitcoin se neukázal jako bezpečné útočiště, zatím27. 2. 2022 • Válečný konflikt na Ukrajině ukázal, co investoři v turbulentních dobách považují za bezpečný přístav. Zlato jím je, bitcoin nikoliv.

    3 minuty čtení na newstream.cz

    zlato.czDcera zlatokopky kouzlí šperky z matčiných nuggetů

    Dcera zlatokopky kouzlí šperky z matčiných nuggetů27. 2. 2022 • Když zlatnice, která letos v únoru naplno zazářila na veletrhu šperků v belgických Antverpách, vypráví o svém osudu, její příběh má hodně daleko do běžné všednosti. Gisu Golpirovou (37) jako malou na celé roky vzala matka do deštného pralesa, kde hledala zlato. Gisa dnes navrhuje šperky a bez takzvaného „fair zlata“ se neobejde.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato jako zajištění proti optimismu trhů

    Zlato jako zajištění proti optimismu trhů26. 2. 2022 • Tento text byl napsán před čtvrtečním nočním útokem Ruska na Ukrajinu, který pomohl k dalšímu prodloužení růstu zlata a stříbra. Rally byla podpořena poklesem výnosů amerických dluhopisů, protože investoři se uchýlili ke zlatu před masakrem odehrávajícím se na akciovém trhu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czPo útoku na Ukrajinu se cena zlata dostala na 1940 USD

    Po útoku na Ukrajinu se cena zlata dostala na 1940 USD25. 2. 2022Zlato, které investoři často kupují v době nejistoty, je kvůli ruskému ozbrojenému útoku na Ukrajinu nejdražší za posl...

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czOčekává se, že zlato vzroste až na 2 000 USD

    25. 2. 2022 • Geopolitická krize způsobila na finančních trzích výkyvy, které po čase vedly k jednomu extrémně volatilnímu sporu. Rusko včera zahájilo rozsáhlou invazi na Ukrajinu. Cílem probíhající ruské vojenské invaze je demilitarizace Ukrajiny.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).