ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    fxstreet.czKomodity: Zlato testuje úroveň 50 % Fibonacciho retracementu

    4. 4. 2022 • Cena zlata (Gold) se na denním grafu obchoduje v rostoucím trendu a nyní dochází k otestování úrovně 50 % Fibonacciho retracementu. Aktuálně došlo pod cenou k překřížení klouzavých průměrů SMA 100 a 200, to může naznačovat pokračování rostoucího trendu. Dočkáme se zde odrazu vzhůru, kde trh půjde otestovat předchozí swingová maxima, nebo naopak dojde k průrazu a poklesu na nižší úrovně?

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    ceskenoviny.czAnalytici: Zlato zdražilo letos o šest procent, stříbro o sedm procent

    3. 4. 2022 • Ceny drahých kovů žene od února vzhůru nejistota ohledně války Ruska na Ukrajině i rostoucí inflace," řekl ČTK analytik Golden Gate CZ Marek Brávník. Po signálech o pokroku jednání Ruska a Ukrajiny o příměří začaly ceny ve druhé polovině března klesat, stále jsou ale výrazně výše než na začátku roku.

    3 minuty čtení na ceskenoviny.cz

    fxstreet.czAnalytici: Zlato zdražilo letos o šest procent, stříbro o sedm procent

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    msn.comZlato zdražilo letos o šest procent, stříbro o sedm procent

    3 minuty čtení na msn.com

    moneymag.czZlato zdražilo letos o šest procent, stříbro o sedm procent

    3 minuty čtení na moneymag.cz

    zlato.czLawrie Williams: Zlato je teď mnohem lepší sázkou

    Lawrie Williams: Zlato je teď mnohem lepší sázkou1. 4. 2022 • Ruská invaze na Ukrajinu probíhá již něco přes měsíc, přičemž prohlášení o tom, zda bylo dosaženo ruských cílů, jsou velmi rozporuplná. Ruská média hovoří o úspěchu při plnění bojového plánu, zatímco západní média naznačují, že ruský postup se navzdory početní převaze vojsk a výzbroje zcela zastavil.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato zaznamenává zisky v seanci, za měsíc i kvartál

    Zlato zaznamenává zisky v seanci, za měsíc i kvartál1. 4. 2022 • Poslední březnový den byl pro trh zlata ve znamení pozitivních zpráv. Drahý kov uzavřel seanci v kladném teritoriu a v...

    2 minuty čtení na fxstreet.cz

    newstream.czPozor na zlato. Za draho kopíte, prodáte jen se slevou

    Pozor na zlato. Za draho kopíte, prodáte jen se slevou1. 4. 2022 • Češi ve snaze ochránit své úspory před inflací zběsile nakupují zlaté slitky. Ekonomové varují před rozčarováním, které se může dostavit při pokusech investiční zlato prodat. Někteří obchodníci zpětný výkup vůbec neumožňují, jiní nastavují nákupní cenu o desítky procent níž než tu prodejní. „Rozdíl spreadu by se měl pohybovat do pěti procent. Jinak je to snaha obrat prodávajícího,“ říká hlavní analytik BHS Štěpán Křeček.

    4 minuty čtení na newstream.cz

    kurzy.czJaponsko zakazuje vývoz zlata do Ruska, zpřísňuje režim sankcí

    Japonsko zakazuje vývoz zlata do Ruska, zpřísňuje režim sankcí31. 3. 2022 • Japonsko zakáže vývoz drahých kovů do Ruska, uvedlo ministerstvo financí, v rámci zpřísnění sakncí vůči Moskvě. Nová omezení, která vstoupí v platnost 5. dubna, zakazují vývoz zlata a dalšího luxusního zboží, jako jsou šperky, luxusní auta, likéry a&helli

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato je dál vystaveno silnému prodejnímu tlaku

    Zlato je dál vystaveno silnému prodejnímu tlaku31. 3. 2022 • Trh se zlatem je nadále vystaven silnému prodejnímu tlaku, ceny se pohybují okolo úrovně 1 900 USD. Zdá se, že rostoucí spotřebitelský sentiment v USA má na drahý kov jen malý vliv.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    fxstreet.czZlato je dál vystaveno silnému prodejnímu tlaku

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czTrest smrti pro zlato byl odložen

    30. 3. 2022 • Dobré zprávy z Ukrajiny umožnily býkům zlata držet se pevně úrovně 1 900 USD za unci a přejít do protiútoku. Na první pohled to působí překvapivě, protože právě díky ozbrojenému konfliktu ve východní Evropě se drahý kov dokázal podruhé za necelé dva roky vyšplhat nad úroveň 2 000 USD, byť se tam neudržel. Jestliže ale na začátku března byl trh ve vleku emocí, teď se vrací k základům.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czJaponsko zakáže vývoz zlata do Ruska

    Japonsko zakáže vývoz zlata do Ruska30. 3. 2022 • Japonsko zakáže dodávky drahých kovů, zejména zlata, do Ruska v reakci na jeho invazi na Ukrajinu, uvedlo v úterý ministerstvo financí. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že zákaz dovozu drahých kovů do Ruska odráží odhodlání premiéra Fumia Kišidy uvalit na tuto zemi další sankce, k němuž se zavázal minulý týden na setkání lídrů skupiny sedmi vyspělých zemí (G7).

    2 minuty čtení na zlato.cz

    tyvka.czČNB investuje do zlata, vhodné je i pro drobné investory

    ČNB investuje do zlata, vhodné je i pro drobné investory29. 3. 2022 • Česká národní banka, jež se ke zlatu dlouhá léta stavěla odmítavě, prodávala jej, předloni otočila. Postupně kov opět dokupuje. Ke konci loňského roku měla v trezoru v rámci devizových rezerv 340 tisíc troyských uncí kovu a nějakých necelých deset tisíc pak ještě mimo oficiální rezervy. Dohromady tak ČNB disponuje necelými deseti tunami kovu za 13,4 miliardy korun. To se sice může jevit jako ne zcela zanedbatelná částka, představuje však jen 0,35 procenta celkového objemu devizových rezerv ČNB. Více o tom už ve svém komentáři píše hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

    1 minuta čtení na tyvka.cz

    fxstreet.czZlato klesá, protože investoři sledují vývoj událostí v Rusku a na Ukrajině

    29. 3. 2022 • Hlavní událostí úterka budou mírová jednání mezi Ruskem a Ukrajinou. Zlato v souvislosti s možnou deeskalací konfliktu...

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato klesá, protože investoři sledují vývoj událostí v Rusku a na Ukrajině

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZáleží na tom, v jaké měně nakupujeme zlato?

    Záleží na tom, v jaké měně nakupujeme zlato?29. 3. 2022 • Záleží na tom, v jaké měně zlato nakupujeme, pokud se rozhodneme zařadit ho do svého investičního portfolia? Podle článku Jordana Elisea, manažera australské mincovny The Perth Mint, zveřejněného na webu Firstlinks, ano.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czCena zlata se „vzpamatovala“ po rychlém výprodeji (týdenní zpráva)

    Cena zlata se „vzpamatovala“ po rychlém výprodeji (týdenní zpráva)28. 3. 2022 • podle údajů analytika Petera Schiffa naskladňují banky zlato na burze COMEX nejrychlejším tempem za několik posledních let (od začátku března se jedná o téměř 2 mil. uncí).

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czČeská národní banka zvyšuje své investice do zlata. Je to prozíravé i z hlediska drobného investora

    Česká národní banka zvyšuje své investice do zlata. Je to prozíravé i z hlediska drobného investora28. 3. 2022 • Česká národní banka (ČNB), jež se ke zlatu dlouhá léta stavěla odmítavě, prodávala jej, předloni otočila. Postupně kov opět dokupuje. Ke konci loňského roku měla v trezoru v rámci devizových rezerv 340 tisíc troyských uncí kovu a nějakých necelých deset tisíc pak ještě mimo oficiální rezervy.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato se může etablovat jako nová světová měna

    28. 3. 2022 • Analytici a drobní investoři z Wall Street se nevzdali své předpovědi, že zlato v dohledné době dosáhne 2000 dolarů za...

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czZlato se může etablovat jako nová světová měna

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czZlato se může etablovat jako nová světová měna

    1 minuta čtení na kurzy.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).