ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czVliv úrokových měr na cenu zlata. Nejdůležitějším faktorem změny ceny zlata je změna reálné úrokové míry

    Vliv úrokových měr na cenu zlata. Nejdůležitějším faktorem změny ceny zlata je změna reálné úrokové míry19. 1. 2021 • Statistika jednoznačně ukazuje, že cena zlata má tím větší tendenci růst, čím je reálná úroková míra nižší. Například období sedmdesátých let a konce nultých let tohoto století, kdy reálná úroková míra klesala do záporu, přineslo dramatické růsty ceny&hel

    66 minut čtení na kurzy.cz

    irozhlas.cz‚Všichni jsme vyčerpaní.‘ Čínští horníci, uvízlí ve zlatém dole, o sobě dali po týdnu vědět

    ‚Všichni jsme vyčerpaní.‘ Čínští horníci, uvízlí ve zlatém dole, o sobě dali po týdnu vědět18. 1. 2021 • Neštěstí se odehrálo 10. ledna ve zlatém dolu v provincii Šan-tung na východě země. V podzemní pasti, více než než 600 metrů od vstupu do šachty, uvízlo 22 lidí.

    1 minuta čtení na irozhlas.cz

    vecernikpv.czStotisícový podvod se zlatou mincí

    Stotisícový podvod se zlatou mincí17. 1. 2021 • Takhle se nechat obalamutit a okrást... Sběratel historických mincí z Prostějova pořádně sedl na lep, když se na internetu objevila nabídka ke koupi vzácné mince z dob Rakousko-Uherska. Muž nelenil a při elektronické dražbě investoval do nákupu celé jmění. Jaké však bylo jeho překvapení, když mu místo zlaté stokoruny z dob monarchie poštou přišla současná dvacetikoruna! Podvod už řeší prostějovská hospodářská kriminálka.

    2 minuty čtení na vecernikpv.cz

    zlato.czPodle ANZ by zlato mělo být nejdražší v létě

    Podle ANZ by zlato mělo být nejdražší v létě17. 1. 2021 • Australsko-novozélandská banka ANZ v závěru minulého týdne vydala komentář k tomu, co letos očekává od zlata. Ačkoli zlatou prognózu označila jako mírný vzestup, pokud by predikce vyšla, mělo by zlato v polovině roku vytvořit nový cenový rekord.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czWells Fargo předpovídá na letošek nové rekordy zlata

    Wells Fargo předpovídá na letošek nové rekordy zlata16. 1. 2021 • Přestože americká velkobanka Wells Fargo věří v další oslabení amerického dolaru, zkoumá možnost, že by se mohla mýlit, a co by to mohlo znamenat pro komodity, včetně zlata. Index amerického dolaru klesl od března o 13 %. Pokles však byl postupný. Ve stejné době ceny komodit rostly. Jedná se o tradiční reakci, kdy komodity jsou v protikladu vůči americkému dolaru, popisuje Wells Fargo současný stav.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato, jedno z nejvýkonnějších aktiv roku 2020, co mu přinese rok 2021

    15. 1. 2021 • Na konci loňského roku a na začátku nového případy koronaviru opět rostly na celém světě, spolu s tím se objevila nová verze viru, která je více infekční. To se odráží v opatrnějším chování nejenom investorů. Rychlost vakcinace v jednotlivých zemích a jejich vakcinační programy zatím ukazují, že celý proces bude trvat déle, než se čekalo vzhledem k logistické náročnosti. Do hry vstupují další nejisté faktory, a to účinnost vakcíny nebo nové mutace viru.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czČím slabší měna, tím dražší zlato

    Čím slabší měna, tím dražší zlato15. 1. 2021 • Organizace nejvýznamnějších těžařů zlata World Gold Council (bez vyloučeného Ruska) zveřejnila, ve kterých zemích bylo v roce 2020 nejvýhodnější investovat do zlata. Obvykle jde o státy s vratkou měnu, jako jsou Turecko nebo Rusko, ale i v jiných měnách rozhodně stálo za to investovat do zlata.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czZlato v roce 2020 aneb co nám krize opět připomněla

    Zlato v roce 2020 aneb co nám krize opět připomněla13. 1. 2021 • Počátek pandemie je možné přirovnat k počátku jakékoliv krize, všichni jsou zděšení a nikdo neví, co přijde. Krátkodobě to má v první chvíli za následek, že se obyčejní lidé chtějí připravit na špatné časy, tak vyberou své úspory, či se zbaví svých investic (zlata, atd.), tak aby si mohli později snadno koupit, co je potřeba.

    5 minut čtení na fxstreet.cz

    zlaterezervy.czRusko drží ve svých devizových rezervách poprvé více zlata než amerických dolarů

    Rusko drží ve svých devizových rezervách poprvé více zlata než amerických dolarů13. 1. 2021 • Ke konci června 2020 tvořilo zlato 23% podíl v devizových rezervách centrální banky, přičemž podíl dolarových aktiv klesl na 22 %, což je podstatné snížení z více než 40 % v roce 2018

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    fxstreet.czVývoj ceny zlata v roce 2021– dočkáme se rekordního růstu?

    Vývoj ceny zlata v roce 2021– dočkáme se rekordního růstu?13. 1. 2021 • Rok 2020 byl pro vývoj ceny zlata více než příznivý. Cenný kov dosáhl za poslední rok svého historického maxima a opět nám ukázal, jak jeho cena dokáže působivě růst. Kurz zlata jistě ovlivnila i pandemie koronaviru a celková nejistota na finančních trzích v minulém roce. Ke zlatu se investoři obrací zejména v dobách nejistoty.

    3 minuty čtení na fxstreet.cz

    kurzy.czVývoj ceny zlata v roce 2021– dočkáme se rekordního růstu?

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    iluxus.czZlato jako chytrá investice v nejistých časech

    Zlato jako chytrá investice v nejistých časech13. 1. 2021 • Láká vás investování do zlata, ale nevíte jak, anebo vůbec? Vyplatí se v dnešní době investovat do tohoto drahého kovu, které přežilo celá...

    2 minuty čtení na iluxus.cz

    zlato.czAmerická mincovna loni prodala 27,5 tuny zlata

    Americká mincovna loni prodala 27,5 tuny zlata13. 1. 2021 • Poptávka po fyzickém zlatě v loňském roce prudce vzrostla, protože chytří investoři hledali bezpečné útočiště před rekordní expanzí nabídky peněz, rekordními deficity amerického rozpočtu a množstevním uvolňováním měny nastaveným na nekonečno. Není divu, že prodej amerických zlatých mincí loni dosáhl čtyřletého maxima.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czŠvýcarská centrální banka vydělala na zlatu sedm miliard

    Švýcarská centrální banka vydělala na zlatu sedm miliard12. 1. 2021 • Švýcarská národní banka oznámila za rok 2020 zisk ve výši 21 miliard švýcarských franků (23,72 miliardy USD), přes půl bilionu českých korun. Rostoucí ceny akcií zvyšily hodnotu jejích obrovských investic v cizích měnách, aby přiškrtily švýcarský frank. Výsledek byl nižší než 48,9 miliardy franků v roce 2019, protože oslabující dolar snížil po přepočtu na franky úroveň zisku.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czZlato zlevnilo – nakupovat, nebo ještě počkat?

    Zlato zlevnilo – nakupovat, nebo ještě počkat?11. 1. 2021 • Ze dne na den zlato zlevnilo o 2500 korun a nikdo pořádně neví proč. Nemá cenu popisovat, že jde o nejhlubší letošní propad, což je vzhledem k datu zřejmé. O příčinách se média jen dohadují. Nejlegračnější jsou ty důvody, kterými se ještě před třemi dny, po vítězství demokratů v amerických senátních volbách, argumentovalo zcela opačně, tedy pro málovídaný skok ceny zlata nahoru.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    finex.czZlato a stříbro – jak si vedly v roce 2020 a jak si povedou dále?

    Zlato a stříbro – jak si vedly v roce 2020 a jak si povedou dále?10. 1. 2021 • Drahé kovy za sebou mají bezesporu dobrý rok, i když zrovna druhá polovina nebyla nejpříznivější. Zlato se stříbrem o sobě daly zkrátka vědět a především žlutý kov má za sebou velmi důležitý milník v podobě překonání all time high z roku 2011. Už je to sice skoro půl roku, ale z technického hlediska význam této skutečnosti neupadá.

    2 minuty čtení na finex.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).