ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    kurzy.czPolský hlad po zlatě pokračuje.

    Polský hlad po zlatě pokračuje.14. 1. 2019 • V dnešním globálním světě, kdy nikdo neví, co bude zítra, je důležité myslet i na horší časy a nějak se připravit, myslet na zadní vrátka. Nejen drobní investoři se snaží uchránit svůj...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    parlamentnilisty.czJakub Petruška: Tři důvody, proč stříbro porazí zlato

    Jakub Petruška: Tři důvody, proč stříbro porazí zlato14. 1. 2019 • Dnešní „papírový“ svět je zaplaven velkým množstvím bankovek, které představují obrovské riziko pro finanční sféru. Růst inflace, zadlužování, nulové až záporné úrokové sazby – to vše tvoří ideální podhoubí pro další krizi, která by mohla mít ještě větší následky než ta minulá.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    zlato.czZlato čeká na další vlnu

    Zlato čeká na další vlnu14. 1. 2019Zlato bylo v posledních několika týdnech jedním z nejlepších obchodních artiklů, neboť jeho cena díky turbulentním časům trvale stoupala. Celkově je letos stále v plusu, ale psychologická hranice 1300 dolarů za troyskou unci zatím s několika výjimkami odolala.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    parlamentnilisty.czČeská národní banka: Nová zlatá mince nese motiv hradu Rabí

    Česká národní banka: Nová zlatá mince nese motiv hradu Rabí13. 1. 2019 • Česká národní banka vydává zlatou minci, jež ponese motiv hradu Rabí. Šestá pamětní mince z cyklu Hrady v nominální hodnotě 5 000 korun je v prodeji od 18. září.

    3 minuty čtení na parlamentnilisty.cz

    parlamentnilisty.czJakub Petruška: Souboj o zlato? Ruský medvěd versus čínský drak

    Jakub Petruška: Souboj o zlato? Ruský medvěd versus čínský drak13. 1. 2019 • Na zlato lze pohlížet ze dvou úhlů – ze Západu a z Východu. Západní země sice navyšují své zlaté rezervy, ovšem ani zdaleka ne v takové míře, jako státy východní polokoule. A právě hlavní mocnosti Východu léta svádějí ostrý souboj v nakupování žlutého kovu.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    seznamzpravy.czRuská centrální banka skupuje ve velkém zlato

    Ruská centrální banka skupuje ve velkém zlato12. 1. 2019 • Podle sdružení předních těžařů zlata World Gold Council vlastní Moskva již 17 procent světových rezerv zlata.

    2 minuty čtení na seznamzpravy.cz

    zlato.czCenu zlata určují zejména deriváty

    Cenu zlata určují zejména deriváty11. 1. 2019 • Množství zlata prodaného prostřednictvím burzovních fondů ve formě cenných papírů od počátku roku 2019 vzrostlo na nejsilnější úroveň za uplynulých šest měsíců, uvedla německá Commerzbank.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czHSBC zvýšila zlatou prognózu na 1314 dolarů

    HSBC zvýšila zlatou prognózu na 1314 dolarů11. 1. 2019 • Zisky zlata budou pravděpodobně vycházet z dalších požadavků na bezpečné investice, ať už z důvodu vyšší volatility akciových a finančních trhů či celkové ekonomické nejistoty, uvedla analýza jedné z největších bank světa HSBC. Ta zvýšila prognózu ceny zlata v letošním roce z průměrných 1292 amerických dolarů za troyskou unci na 1314 dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    seznamzpravy.czObžalované z krádeže největší zlaté mince na světě prozradil komplicův nápadný zlatý řetízek

    Obžalované z krádeže největší zlaté mince na světě prozradil komplicův nápadný zlatý řetízek10. 1. 2019 • Čtveřice mužů jde k soudu za obvinění z loupeže stokilové zlaté mince. K loupeži mělo dojít v březnu 2017 a vyšetřovatelé dosud neví, kam se mince poděla.

    3 minuty čtení na seznamzpravy.cz

    idnes.czV Kongu kvete nelegální těžba zlata, vydělávají na ní hlavně ozbrojenci

    V Kongu kvete nelegální těžba zlata, vydělávají na ní hlavně ozbrojenci10. 1. 2019 • Situace v Demokratické republice Kongo je napjatá. Zatímco obyvatelé vstřebávají čerstvé výsledky prosincových voleb, ozbrojené skupiny na severovýchodě země nadále těží z oslabení vlády a kontrolují obchod s drahými kovy. Drtivá většina vytěženého zlata končí v sousední Ugandě a vystopovat jeho původ je nemožné.

    3 minuty čtení na idnes.cz

    blesk.czV Berlíně začal soud kvůli krádeži největší zlaté mince světa

    10. 1. 2019 • V Berlíně dnes začal soud se čtveřicí mužů, kteří jsou obžalováni z krádeže největší zlaté mince na světě ze zdejšího Bodeho muzea. Stokilogramové platidlo mělo hodnotu kolem 3,75 milionu eur (96 milionů korun) a zatím se nenašlo. Mužům, z nichž jeden pracoval v muzeu jako hlídač, hrozí několikaleté vězení.

    2 minuty čtení na blesk.cz

    zlato.czLoupež obří mince před soudem

    1 minuta čtení na zlato.cz

    sputniknews.comŽebřík, trakař, skateboard: soud zjišťuje, kdo a jak ukradl 100kg zlatou minci z muzea

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    novinky.czV Berlíně začal soud kvůli krádeži největší zlaté mince světa

    2 minuty čtení na novinky.cz

    denikn.czV Berlíně začal soud se čtveřicí mužů kvůli krádeži největší zlaté mince světa. Mince zmizela z muzea v centru německé metropole v březnu 2017 a doposud se nenašla. (Novinky) Tři z obžalovaných patří k jednomu z berlínských arabských klanů

    1 minuta čtení na denikn.cz

    aktualne.czJako z filmu. Zloději ukradli z muzea stokilovou zlatou minci, u soudu mlčeli

    3 minuty čtení na aktualne.cz

    denik.czV Berlíně probíhá soud kvůli krádeži největší zlaté mince. Mužům hrozí 10 let

    2 minuty čtení na denik.cz

    zlato.czČína posílila zlaté rezervy

    Čína posílila zlaté rezervy10. 1. 2019 • Po více než dvou letech posílila své rezervy ve zlatě i Čína. Podle údajů Čínské lidové banky se zásoba zlata zvýšila o 11 tun, tedy zhruba na 1853 tun. K předchozí změně došlo v říjnu 2016, kdy se zásoba navýšila o čtyři tuny.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    epochaplus.czZlaté mámení aneb Co jste nevěděli o zlatě!

    10. 1. 2019Zlato přitahovalo pozornost lidí odedávna. Starověké civilizace jej považovaly za ztělesnění boha na zemi a všechno patřilo jen...

    3 minuty čtení na epochaplus.cz

    parlamentnilisty.czJakub Petruška: Čína bude mít nejvíc zlata na světě. Dolar tak bude v ohrožení

    Jakub Petruška: Čína bude mít nejvíc zlata na světě. Dolar tak bude v ohrožení10. 1. 2019 • Jednotlivé světové centrální banky se zlata nezbavují, nýbrž neustále postupně navyšují své rezervy. Od určité doby se stávají čistými příjemci. Ne nadarmo zlaté pravidlo říká: „Kdo má zlato, určuje pravidla“. Tohoto rčení jsou si vědomi především hlavní světoví hráči. Sami můžeme vidět, jak státy jako Rusko, Čína nebo Indie neustále navyšují své zlaté rezervy a připravují se na případné problémy amerického dolaru a možnost vyšachování ho z pozice hlavní světové měny.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz

    parlamentnilisty.czJakub Petruška: Indové znovu nakupují zlato ve velkém

    Jakub Petruška: Indové znovu nakupují zlato ve velkém10. 1. 2019 • Oblíbenost žlutého kovu je především ve východních zemích známou věcí už od počátku civilizací. Nejen že je symbolem krásy a velkoleposti, ale v dnešní době hraje již i roli ochranářskou ve smyslu ochrany majetku a bohatství. Lidé v těchto zemích si to velmi dobře uvědomují. Nejde jen o ukazování bohatství, ale zejména o uchování hodnoty.

    1 minuta čtení na parlamentnilisty.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).