ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    parlamentnilisty.czKteré centrální banky letos nakupují zlato? Česko mezi nimi nehledejte

    Které centrální banky letos nakupují zlato? Česko mezi nimi nehledejte20. 11. 2018 • Centrální banky kupují nejen víc zlata než v posledních letech, ale objevila se i řada nových odběratelů. Například Polsko a Maďarsko jako první země Evropské unie, které od počátku století nakoupily zlato, informoval portál Zlato.cz. Český zlatý poklad se od rozdělení federace naopak neustále tenčí.

    8 minut čtení na parlamentnilisty.cz

    echo24.cz100 let oslaví také koruna. Symbolem výročí bude obrovská zlatá mince

    100 let oslaví také koruna. Symbolem výročí bude obrovská zlatá mince18. 11. 2018 • Symbolem oslav sto let koruny, které se uskuteční příští rok, bude druhá největší zlatá mince na světě, řekl guvernér České národní banky Jiří Rusnok. Česko v příštím roce oslaví sto let odluky od rakousko-uherského peněžního systému a vznik československé koruny. ČNB chystá k připomenutí tohoto výročí řadu doprovodných akcí a zvláštních emisí platidel.

    3 minuty čtení na echo24.cz

    blesk.czSymbolem oslav sto let koruny bude druhá největší zlatá mince

    3 minuty čtení na blesk.cz

    idnes.czAUREA Numismatika Praha v prosinci vydraží medaili z Nagana

    AUREA Numismatika Praha v prosinci vydraží medaili z Nagana17. 11. 2018 • AUREA Numismatika Praha pořádá 1. prosince 2018 v pořadí již 89. aukci. Vedle vzácných mincí se bude zcela mimořádně dražit i zlatá olympijská medaile z Nagana. Kdo se stane jejím novým majitelem?

    3 minuty čtení na idnes.cz

    fxstreet.czCena zlata testuje support trendového kanálu

    15. 11. 2018 • Cena zlata se při pohledu na denní graf obchoduje v rostoucím trendovém kanálu a nyní testuje jeho support okolo psychologické hladiny 1200. Pokud bychom dokázali na denním grafu pod touto hladinou uzavřít, mohl by přijít další pokles směrem k hladině 1180. Naopak v případě odražení směrem vzhůru by mohla cena zlata otestovat S/R úroveň kolem 1215.

    4 minuty čtení na fxstreet.cz

    zlato.czPoprava obchodníka se zlatem

    Poprava obchodníka se zlatem15. 11. 2018 • Írán ve středu popravil dva muže obviněné z hospodářské kriminality. Tvrdý trest má být součástí úsilí zastavit hospodářské delikty.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czÚčet číslo 17

    Účet číslo 1713. 11. 2018 • V souvislosti s tím, že Bank of England odmítla Venezuele vydat její zlato, připomíná server BullionVault případ, který se týká Československa a který se stal na jaře 1939. Tenkrát československé zlato v hodnotě tehdejších šesti milionů liber převedla anglická centrální banka jménem Banky pro mezinárodní platby (BIS) do vlastnictví německé Reichsbank.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czCena klesá, poptávka roste

    Cena klesá, poptávka roste13. 11. 2018 • Cena zlata klesla o dvacet dolarů za unci, kvůli očekávání, že americká centrální banka v prosinci opět zvýší úrokové sazby. Slabší ceny zlata však zvýšily investiční poptávku zlatých fondů obchodovaných na burze, uvedla konzultační pobočka agentury Reuters společnost GFMS.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    fxstreet.czRuská centrální banka skupuje zlato

    12. 11. 2018Zlato se v letošním roce příliš netěšilo přízni investorů. Sílící americký dolar a růst úrokových sazeb nemotivoval k uložení přebytečných prostředků právě do žlutého kovu. Tento vliv můžeme vidět i v posledních dnech, kdy se po zasedání amerického Fedu vydal dolar vzhůru a stáhl s sebou zlato zpět k hranici 1200 USD za inci.

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    fxstreet.czRusko nakoupilo dalších 800 tisíc uncí zlata, jaký k tomu má důvod?

    6 minut čtení na fxstreet.cz

    penize.czZlaté oči expertů: ceny zlata a jak do něj investovat

    Zlaté oči expertů: ceny zlata a jak do něj investovat9. 11. 2018 • Loni zlato trhlo rekord. Jak to s ním bude letos? Chtěli byste se jím jistit, ale nevíte jak na to? Nechejte si poradit od expertů.

    7 minut čtení na penize.cz

    fxstreet.czInvestice do zlata: Praktický průvodce & 5 důvodů proč si vybrat zlato

    Investice do zlata: Praktický průvodce & 5 důvodů proč si vybrat zlato9. 11. 2018 • Možná držíte nějaké akcie a nyní, když došlo k sérii propadů, uvažujete o širší diverzifikaci a dalším zajištění. Jedním ze způsobů, jak své portfolio diverzifikovat, je investice do zlata, protože zlato má zpravidla negativní korelaci k akciovým trhům.

    14 minut čtení na fxstreet.cz

    zlato.czFondy opět prodávají papírové zlato

    Fondy opět prodávají papírové zlato9. 11. 2018 • Špatný půlrok pro zlato zjevně skončil. Zlatem zajištěné cenné papíry a podobné produkty v říjnu v přepočtu na zlato celosvětově posílily o 16,5 tuny na celkových 2346 tun, což odpovídá přílivu jedné miliardy dolarů. Po čtyřech měsících propadu zájmu o zlato v cenných papírech.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czBank of England odmítla vydat venezuelské zlato

    Bank of England odmítla vydat venezuelské zlato9. 11. 2018 • Venezuelský prezident Maduro se již dva měsíce pokouší repatriovat nejméně 14 tun zlata v hodnotě zhruba 550 milionů z Bank of England. Obává se totiž, že by mu přístup k němu mohly zmrazit americké sankce. A jeho obavy se naplňují.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    casopis-sifra.czBank of England nechce vrátit Venezuele zlaté rezervy, které u ní má uloženy. Podobný problém mají i Němci. Češi si zlato nechali ukrást sami

    3 minuty čtení na casopis-sifra.cz

    zlato.czV České mincovně v Jablonci razí další výroční dvacetikoruny

    V České mincovně v Jablonci razí další výroční dvacetikoruny9. 11. 2018 • Další sadu výročních dvacetikorun razí v těchto dnech Česká mincovna v Jablonci nad Nisou. Mince tentokrát zdobí portréty meziválečných ministrů financí Aloise Rašína a Karla Engliše a prvního guvernéra tehdejší Národní banky Československé Viléma Pospíšila. Každých se razí 200.000 kusů, je to jen zlomek mincí, které se každoročně pro Českou národní banku (ČNB) v Jablonci razí. Ročně je to kolem sto milionů mincí, řekl včera ČTK technický manažer České mincovny Josef Pazour.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czNevídané! V říjnu posílilo zlato i dolar

    8. 11. 2018 • Finanční důlm Wells Fargo očekává návrat bývalého lesku zlata. Podle jeho prognózy totiž posílí o sedm procent z dnešní hodnoty, a to i když se akciový trh zase vrátí k růstu.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    zlato.czSvětová poptávka po zlatě začala ve třetím čtvrtletí růst

    Světová poptávka po zlatě začala ve třetím čtvrtletí růst8. 11. 2018 • Světová poptávka po zlatě začala růst, ve třetím čtvrtletí se meziročně zvýšila o 6,5 procenta na 964,3 tuny. V pololetí přitom ještě klesala, snížila se o šest procent na nejnižší úroveň od roku 2009. Vyplývá to z údajů Světové rady pro zlato (WGC). Za nárůstem nákupů z velké části stojí centrální banky, výrazně se zlepšila i spotřebitelská poptávka.

    2 minuty čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).