ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    sputniknews.comMaduro oznámil emisi nové kryptoměny zajištěné zlatem

    Maduro oznámil emisi nové kryptoměny zajištěné zlatem22. 2. 2018 • Venezuelský prezident Nicolás Maduro ve středu informoval o brzkém uvedení do oběhu další jedné kryptoměny, zlatého petra.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    zlato.czVenezuela zavádí další kryptoměnu, tentokrát krytou zlatem

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlato.czKdo si hraje s cenou zlata

    Kdo si hraje s cenou zlata22. 2. 2018 • Ceny zlata v úterý klesaly již třetí den po sobě, když se dolar odrazil z více než tříletého minima a začal posilovat. Spotové zlato (s okamžitou platbou) v úterý propadlo o 15 dolarů za pouhý den na 1328 dolarů za troyskou unci a je evidentní, že si s ní někdo pohrává. Největší podezření padá na Banku pro mezinárodní vypořádání, jakousi centrální banku centrálních bank.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    kurzy.czZlato – je konečně rozhodnutí za dveřmi?

    Zlato – je konečně rozhodnutí za dveřmi?21. 2. 2018 • Akciové trhy vystlaly své první varování. Jak rychle se dokáže změnit na trhu bezstarostné uspokojení a optimismus v prodejní paniku, mohli jsme sledovat právě na počátku února. Během několika málo dní akciové indexy odepsaly kolem 10% své hodnoty.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czDoug Kass kritizuje chaos ve financích USA a investuje do zlata

    Doug Kass kritizuje chaos ve financích USA a investuje do zlata21. 2. 2018 • „Přidal jsem do svého portfolia na burze cenných papírů další akcie zlatého fondu SPDR Gold Trust ve víře, že zlato bude v letošním roce nejvýkonnější třídou aktiv a bude mít šanci dokonce udeřit na novou historicky nejvyšší cenu,“ napsal na serveru The Street Doug Kass, zakladatel a prezident zajištěného fondu Seabreeze Partners Management s tržní kapitalizací ve výši 7,5 miliardy dolarů.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czZlato i stříbro na rozcestí (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 8. týden 2018)

    Zlato i stříbro na rozcestí (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 8. týden 2018)20. 2. 2018 • Máme zde totiž dvě medvědí vnitřně-tržní divergence mezi zlatem a stříbrem. Proto je pro zlato nyní dosti zásadní, aby cena začala rychle růst přes vrchol 1.370 USD z 24. ledna a zůstal tak zachován býčí směr, neboť jestliže se tato varianta nestane, může

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    kurzy.czSilnější dolar tlačí ceny zlata druhým dnem k jihu

    Silnější dolar tlačí ceny zlata druhým dnem k jihu20. 2. 2018 • Ceny zlata v reakci na posilující americký dolar a slabou poptávku po bezpečných aktivech pokračují v průběhu dnešního dne v poklesu. Nejaktivnější dubnový futures kontrakt na zlato na burze Comex ztrácí dopoledne 16,5 dolarů na 1.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czVšechny faktory hrají pro zlato

    Všechny faktory hrají pro zlato20. 2. 2018 • Je inflace dobrá pro zlato? Záleží na tom, zda inflaci způsobí to, že americká centrální banka (Fed) bude zvyšovat úrokové sazby rychleji, než poroste inflace. Pak to pro zlato dobré není. Pokud se však Fed obává o trhy s akciemi a dluhopisy a nebude zvyšovat sazby tak, aby držel krok s inflací, je to pro zlato dobré. Aktuálně to vypadá, že přesně to se stane.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    idnes.czTěžba zlata v Jeseníkách zůstává zapovězená, ministerstvo průzkum zamítlo

    Těžba zlata v Jeseníkách zůstává zapovězená, ministerstvo průzkum zamítlo19. 2. 2018 • Ministerstvo životního prostředí opět zklamalo naděje těžařů, kteří mají zájem o tuny zlata ukryté v zemi u Zlatých Hor na Jesenicku. Úřad totiž zamítl dvě nejnovější žádosti o povolení průzkumu ložiska.

    2 minuty čtení na idnes.cz

    zlato.czCeny zlata jsou výbušné

    Ceny zlata jsou výbušné16. 2. 2018 • Cena zlata rychle sanovala ztráty, ke kterým došlo v důsledku lepších než očekávaných údajů o inflaci v USA a opět přeskočila hranici 1350 dolarů za troyskou unci. Nabízí se otázka: Dokáže toto tempo udržet? A pakliže ano, jak dlouho? „To, co vyvolalo zlatý cenový posun, je růst inflace. Myslím, že je to zvýšení inflačních očekávání, která se od toho odvíjejí,“ domnívá se Maxwell Gold ze společnosti ETF Securities.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    hnonline.skInflácia na obzore, zlato rastie

    Inflácia na obzore, zlato rastie16. 2. 2018 • V strede týždňa boli zverejnené čísla americkej inflácie, na ktoré trh netrpezlivo čakal už týždne. Prudká reakcia na ne ukázala, že by mohli byť tými najdôležitejšími ekonomickými dátami tohto mesiaca. O čo ide? Posledné mesiace ukázali, že svet sa pomaly dostáva z dezinflačného (pokles inflácie) nastavenia. Americké mzdy narástli najviac od roku 2014, a tak sa čakalo, či sa tieto čísla prejavia aj na celkovej inflácii. Stalo sa a januárová inflácia v

    1 minuta čtení na hnonline.sk

    kurzy.czETF | Top 5 zlatých ETF pro rok 2018

    ETF | Top 5 zlatých ETF pro rok 201815. 2. 2018 • Autor: Zuzana Janková Zlato i nadále nabízí dobré výnosy a investoři, kteří mají zájem o vlastnictví drahého kovu mohou zvážit nákup akcií burzovně obchodovaného fondu (ETF) s podkladovým aktivem právě zmíněného kovu.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    kurzy.czAmeričtí těžaři zlata hlásili výsledky nad odhady: Barrick Gold a Goldcorp

    15. 2. 2018 • Barrick Gold: Výsledky nad odhady, těžba bude dále klesat Barrick Gold oznámil za 4Q17 tržby i zisk mírně nad odhady trhu. Tržby činily 2,23 mld. USD, zatímco trh čekal 2,21 mld., a upravený zisk na akcii byl 22 centů, nad odhadem trhu 21 centů.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czIntervence BIS na trhu se zlatem sílí

    Intervence BIS na trhu se zlatem sílí14. 2. 2018 • Banka pro mezinárodní vypořádání (BIS), což je jakási centrální banka centrálních bank, v průběhu ledna podstatně zvýšila využití zlatých swapů a dalších derivátů souvisejících se zlatem. Zjednodušeně to znamená, že poskytovala půjčky oproti zárukám ve zlatě, případně zprostředkovávala podobné transakce pro některou z centrálních bank.

    1 minuta čtení na zlato.cz

    zlaterezervy.czAmerický dolar těžil z výprodeje na světových trzích (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 7. týden 2018)

    Americký dolar těžil z výprodeje na světových trzích (týdenní zpráva o situaci na trhu zlata a stříbra - 7. týden 2018)13. 2. 2018Zlato i stříbro byly na některých informačních serverech kritizovány za to, že jejich cena nereagovala adekvátním růstem během propadu na akciových trzích. Zlato je primárně zajištěním proti inflaci a nikoliv proti geopolitickým rizikům nebo výprodeji na

    1 minuta čtení na zlaterezervy.cz

    zlato.czNizozemsko přestěhuje své zlato

    Nizozemsko přestěhuje své zlato13. 2. 2018 • Nizozemská centrální banka De Nederlandsche Bank (DNB) přestěhuje národní zlatý poklad z Amsterdamu na vojenskou základnu v Zeistu. Hodlá tam přemístit asi šest miliard eur ve zlatých cihlách. Podzemní sejfy v centru Amsterdamu totiž vyžadují vysoké bezpečnostní standardy, což způsobuje potíže zákazníkům i zaměstnancům. Rovněž transporty hotovosti přes centrum města jsou komplikované.

    1 minuta čtení na zlato.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).