ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    patria.czStarý, dobrý, zlatý Londýn uvažuje o modernizaci

    Starý, dobrý, zlatý Londýn uvažuje o modernizaci7. 4. 2016 • Londýnu evidentně nestačí, že je největším světovým centrem obchodování se zlatem, snaží se být ještě větším a lepším. V současnosti je většina z tamních transakcí „přes přepážku“ v každoročním objemu 5 bilionů dolarů vypořádávána telefonicky nebo přes elektronický chat a vypadají tedy podobně jako obchody jeden na jednoho, díky kterým před třemi stoletími vlastně vznikla burza.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czZlatá horečka a lekce z historie

    Zlatá horečka a lekce z historie5. 4. 2016Zlato. Po akciových propadech v letošním roce se opět vyrojily titulky o výhodnosti investic do zlata, které letos zhodnotilo přibližně o 16 % a pyšní se pozicí jednoho z nejvýkonnějších aktiv.

    1 minuta čtení na patria.cz

    finance.czSpoření do zlata se nevyplatí. Prověřeno 100 lety historie

    Spoření do zlata se nevyplatí. Prověřeno 100 lety historie5. 4. 2016 • 100 let historie ukazuje, že spoření do zlata může vyjít draho. Hodnota zlata často nepřekoná inflaci a dokonce ani nominální hodnotu peněz.

    2 minuty čtení na finance.cz

    patria.czZlaté vzkříšení: Největší čtvrtletní zisk za 30 let

    Zlaté vzkříšení: Největší čtvrtletní zisk za 30 let1. 4. 2016 • První letošní čtvrtletí nezačalo pro trhy zrovna nejlépe. Hroutily se banky, padala ropa… Pak ale došlo k obratu a v posledních šesti týdnech se akcie, komodity i dluhopisy těšily z oživení.

    1 minuta čtení na patria.cz

    sputniknews.comSázel na zlato a neudělal chybu. V Německu uznali Putinovu ekonomickou strategii za správnou

    Sázel na zlato a neudělal chybu. V Německu uznali Putinovu ekonomickou strategii za správnou20. 3. 2016 • Strategie prezidenta Putina ohledně zvýšení ruských zlatých rezerv se ukázala jako nejlepší v souvislosti s pandemií a hospodářskou krizí. Píše o tom Deutsche Welle s...

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comI Češi přemýšlí, zda investovat do zlata. Sáhli jsme si na 14 kilo zlata. To motivuje

    I Češi přemýšlí, zda investovat do zlata. Sáhli jsme si na 14 kilo zlata. To motivuje20. 3. 2016 • Ty tam jsou časy dobrých termínovaných vkladů. Zdá se, že se ještě pořád dá investovat do vlastního podnikání a vzdělávání. Ne každý je však duší obchodník, ne každý má „zicflajš“ na šprtání. Pokud si nechceme právě nic koupit, zůstává otázka, kam s „volnými“ penězi. Jednou z možností je akvizice zlatého investičního slitku.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comRusko v době hrozící krize amerického dolaru navyšuje rezervy zlata

    Rusko v době hrozící krize amerického dolaru navyšuje rezervy zlata20. 3. 2016 • Globální zlatá horečka, vedená Ruskem, které diverzifikuje své devizové rezervy, je správná věc, protože hodnota amerického dolaru se snižuje, řekl generální ředitel společnosti Euro Pacific Capital Peter Schiff.

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comRusko pod tlakem sankcí předběhlo Čínu a stalo se 5. největším držitelem zlata

    Rusko pod tlakem sankcí předběhlo Čínu a stalo se 5. největším držitelem zlata20. 3. 2016 • Centrální banka Ruska oznámila nákup 8,5 milionů trojských uncí zlata v období od ledna do listopadu roku 2018. Současné zlaté rezervy banky tak činí 67,6 milionů zlata, Rusko se tak stalo pátým největším držitelem zlata po Spojených státech, Německu, Francii a Itálii.

    2 minuty čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comPět nejdražších kovů, abyste věděli, čím byste se měli zásobit v případě nové krize

    Pět nejdražších kovů, abyste věděli, čím byste se měli zásobit v případě nové krize20. 3. 2016 • Čím dál více ekonomů prohlašuje, že je před námi nová velká finanční krize. Odborníci stanovili špatnou budoucnost dolaru, státy se snaží zvětšit těžbu zlata a jeho zásoby. Něco se opravdu blíží? Zlato a stříbro však nejsou jedinými drahými kovy. I kdyby se nic nestalo, prostě se alespoň podívejte na seznam pěti nejdražších kovů světa.

    3 minuty čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comZlato může vybuchnout v jakoukoli chvíli – expert

    Zlato může vybuchnout v jakoukoli chvíli – expert20. 3. 2016 • Obavy z obchodní války mezi USA a Čínou vrhly stín na Wall Street a zpochybnily reputaci zlata jako bezpečného přístavu. Investor Peter Schiff je si jist, že zlato je na pokraji průlomu, píše RT.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    patria.czTýden technicky - Protnutí dvou průměrů na zlatě se zpožďuje, indexy může čekat výběr zisků

    Týden technicky - Protnutí dvou průměrů na zlatě se zpožďuje, indexy může čekat výběr zisků4. 3. 2016 • EURUSDPřestože do týdne vstoupil lépe americký dolar, tak nezvládl své zisky udržet a jeho posílení se zastavilo těsně nad hodnotu prvního supportu.

    1 minuta čtení na patria.cz

    patria.czVítězem roku se prozatím stává… Zlato

    Vítězem roku se prozatím stává… Zlato1. 3. 2016 • Žlutému drahému kovu se možná letos blýská na zlaté časy. Od počátku roku na trzích nic nezáří tak jasně jako právě zlato, které roste o více než 17 procent, a nákupy drahého kovu v únoru dále nabraly na tempu.

    1 minuta čtení na patria.cz

    novinky.czČeská koruna krytá zlatem? Dolar by stál 8000 Kč

    Česká koruna krytá zlatem? Dolar by stál 8000 Kč26. 2. 2016 • Pokud by stát chtěl, aby byla měna kryta jako v pradávných dobách hodnotou fyzického zlata, musela by se česká koruna znehodnotit tak, že by jeden americký dolar stál osm tisíc korun. Anebo by Česko muselo nakoupit do svých sejfů tři tisíce tun zlata.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    mesec.czNejlepší způsoby, jak investovat do zlata bez nutnosti ho fyzicky vlastnit

    Nejlepší způsoby, jak investovat do zlata bez nutnosti ho fyzicky vlastnit26. 2. 2016Zlaté certifikáty, deriváty a podílové fondy se zaměřením na zlato jsou jedny z možností, jak získat expozici do cenového vývoje tohoto drahého kovu.

    7 minut čtení na mesec.cz

    patria.czZlato pomalu ale jistě flirtuje s býčím trhem…

    Zlato pomalu ale jistě flirtuje s býčím trhem…23. 2. 2016Zlato od počátku roku silně těží z volatility na akciových trzích a v době jejich propadu se dere vzhůru. Právě díky vzestupu ceny zvláště v tomto měsíci se žlutý drahý kov blíží poprvé od roku 2013 býčímu trhu.

    1 minuta čtení na patria.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).