ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    novinky.czZlato je nejlevnější za pět let

    Zlato je nejlevnější za pět let20. 7. 2015 • Cena zlata v pondělí klesla až na 1088,05 dolaru za trojskou unci a dostala se tak nejníže od března 2010. Investoři prodávají zlato a nakupují dolary v očekávání, že americká měna posílí, když Fed podle očekávání zvýší úrokové sazby, píše BBC.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    moneymag.czProč teď nekupovat zlato

    Proč teď nekupovat zlato14. 7. 2015 • KOMENTÁŘ Václava Pecha z Broker Trust: Původně jsem chtěl napsat článek, jak nakoupit zlato. Čím déle jsem ale nad věcí přemýšlel, tím větším pesimistou jsem se stával. Co za tímto mým vnitřním přerodem stojí? Nákup zlata mi momentálně nepřijde vhodný ani pro jeden ze tří důvodů, které zpravidla k pořízení žlutého kovu vedou.

    5 minut čtení na moneymag.cz

    moneymag.czMračna se stahují, zlato však zůstává na výsluní

    Mračna se stahují, zlato však zůstává na výsluní14. 7. 2015 • Negativní ekonomické dopady koronaviru, na něž nás celé týdny připravovalo oslabování procyklických komodit, se rozšířily jako požár i na zbytek trhu. Minulý týden odstartoval americký Fed náhlým snížením sazeb o 50 bazických bodů, což přispělo k další panice na trzích, říká Ole Hansen, hlavní komoditní stratég Saxo Bank.

    1 minuta čtení na moneymag.cz

    moneymag.czVyplatí se dát peníze do zlata?

    Vyplatí se dát peníze do zlata?14. 7. 2015 • Již po tisíce let figuruje zlato jako univerzální prostředek směny a uchovatel hodnoty. Díky svým unikátním vlastnostem je mezi investory i širokou veřejností oblíbené dodnes. Vzhledem k vysoké odolnosti proti korozi a dobré vodivosti se zlato využívá v elektronice, nicméně hlavní zdroj poptávky tvoří šperkařský průmysl a investoři nakupující zlaté cihly či mince. říká Josef Navrátil ze společnosti Comsense analytics.

    3 minuty čtení na moneymag.cz

    mesec.czPozor na falešné zlaté slitky

    26. 6. 2015 • V poslední době se rozmohly podvody s falešnými zlatými slitky, do kterých se přidával wolfram, který je u falzifikátorů velmi oblíbený. „Společnost…

    1 minuta čtení na mesec.cz

    sputniknews.comSCMP: Odhodlá se Čína pojistit juan zlatem a promění se v novou finanční velmoc?

    SCMP: Odhodlá se Čína pojistit juan zlatem a promění se v novou finanční velmoc?19. 4. 2015 • Zatímco se Peking přestává spoléhat na americký dolar v mezinárodním obchodě, je dost pravděpodobně, že se pokusí vyřešit problém věrohodnosti jüanu a zajistit ho zlatem. V článku pro časopis South China Morning Post to píše Tom Holland.

    3 minuty čtení na sputniknews.com

    e15.czCentrální banky zlato nepodceňují aneb končí vláda jedné měny?

    17. 4. 2015 • Centrální banky po celém světě sice profitují z emitování papírových peněz, které už dávno nejsou kryty zlatem, na žlutý kov však stále nezanevřely a nakupují jej ve velkém. A právě zlato společně s čínskou měnou renminbi a multiměnovým rezervním systémem budou zítra tématem pátečního setkání centrálních bankéřů pod záštitou společností Official Monetary and Financial Institutions Forum a the World Gold Council v rámci jarního setkání MMF a Světové banky ve Washingtonu.

    4 minuty čtení na e15.cz

    novinky.czČesko zvažuje, že obnoví těžbu zlata

    Česko zvažuje, že obnoví těžbu zlata13. 4. 2015 • Nová surovinová politika státu, kterou připravilo ministerstvo průmyslu a obchodu, počítá v Česku s obnovením těžby kovů včetně zlata. Podmínkou ale je, že se taková těžba musí ekonomicky vyplatit, řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek (ČSSD).

    2 minuty čtení na novinky.cz

    sputniknews.comKanaďané požádali o ruské zlaté doly

    Kanaďané požádali o ruské zlaté doly2. 4. 2015 • Kanadská společnost Kinross Gold nabídla ruské vládě, aby snížila omezení v účasti zahraničních společností na velkých projektech ohledně těžby zlata. O události píše ruský deník Kommersant.

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comKam se podělo české zlato? Radim Fiala bije na poplach a odhaluje důsledky skandálního výprodeje

    Kam se podělo české zlato? Radim Fiala bije na poplach a odhaluje důsledky skandálního výprodeje21. 3. 2015 • Český poslanec varoval před prudkým „táním“ českých zlatých rezerv. Radim Fiala nepochybuje, že výprodej zlata hrozí nepříznivými důsledky pro národní ekonomiku a...

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    sputniknews.comZlato z vesmíru: odborník se domnívá, že ceny mohou klesnout o 80 %

    Zlato z vesmíru: odborník se domnívá, že ceny mohou klesnout o 80 %21. 3. 2015Zlato z vesmíru: zatím to lze nazvat pouze scénářem pro budoucnost, ale řada zemí již přijala příslušné zákony - právě pro budoucnost. Sputnik se rozhodl zjistit, jaké...

    1 minuta čtení na sputniknews.com

    e15.czZlato jako ochránce korunových investorů

    19. 3. 2015 • Evropská centrální banka začala minulý týden „tisknout“ nové peníze určené na nákup dluhopisů, od čehož si slibuje podporu ekonomického růstu a nastartování inflace. Euro padá, zato dolar sílí na všech frontách, což není dobrá zpráva pro zlato. České, resp. korunové, investory do žlutého kovu to však trápit nemusí.

    3 minuty čtení na e15.cz

    novinky.czCena zlata roste, trh čeká na pumpování peněz Evropskou centrální bankou

    Cena zlata roste, trh čeká na pumpování peněz Evropskou centrální bankou22. 1. 2015Zlato ve středu na komoditních trzích zdražovalo a jeho cena se dostala nejvýše od loňského srpna. Cenu tlačí vzhůru jednak slabší dolar, jednak obavy ohledně vývoje světové ekonomiky a v neposlední řadě očekávané kroky Evropské centrální banky (ECB).

    1 minuta čtení na novinky.cz

    novinky.czČeši stále víc ukládají peníze do diamantů, zlata a starožitností

    Češi stále víc ukládají peníze do diamantů, zlata a starožitností19. 1. 2015 • Češi začínají svoje přebytečné peníze ukládat i jinak než do spořitelen či nákupem bytů, domů nebo akcií. Řada z nich raději investuje do uměleckých předmětů, zlata a diamantů.

    1 minuta čtení na novinky.cz

    e15.czSafina prodala přes 800 kg investičního zlata

    8. 1. 2015 • Společnost Safina, a.s., přední evropský zpracovatel materiálů s obsahem drahých kovů, v roce 2014 zrecyklovala více než 100 tun stříbra, 1,2 tuny zlata a přes 3 tuny platinových kovů. V České republice Safina zpracuje více než 65 % objemu všech drahých kovů. V letošním roce zrecyklovala přes 50 % více materiálů s obsahem drahých kovů v porovnání s rokem 2013. Safina v tomto roce prodala přes 800 kg investičního zlata, na celém českém trhu dle odhadů společnosti by pak prodeje měly dosáhnout 3 tun tohoto kovu. 

    4 minuty čtení na e15.cz
    novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).