ZlatýINGOT.cz

  • souhrn článků
  • srovnání prodejců
  • Archiv článků o zlatě - víme, kde se o zlatě psalo!

    všechny články o zlatě

    hn.czShortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu

    Shortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu3. 5. 2024 • Už poněkolikáté zavítal populární český investor Jan Barta na Vysokou školu ekonomickou, aby se se studenty, ale i s veřejností podělil o své nejnovější investiční nápady. Muže, jenž je jedním z lidí stojících v čele Pale Fire Capital, pozval Klub investorů. Tentokrát si Barta připravil dvě...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czTrh se zlatem si stále klade otázky

    Trh se zlatem si stále klade otázky3. 5. 2024 • Počátkem března začala prudce stoupat cena zlata. Od té doby vzrostla o 14 procent a vytvořila řadu rekordů. Ale geopolitické napětí bylo vysoké už měsíce, dokonce roky, a pokud vůbec něco, zhoršil se jen výhled na snížení sazeb Fedu (centrální banky USA, pozn. aut.). To by však mělo cenu zlata srážet, ale stal se pravý opak.

    3 minuty čtení na zlato.cz

    kryptomagazin.czCena zlata naznačuje možný parabolický vzestup, předpovídá expert

    Cena zlata naznačuje možný parabolický vzestup, předpovídá expert3. 5. 2024 • Jared Dillian předpovídá růst ceny zlata. Odkazuje na historické paralely a zvyšující se ceny, které by mohly vést k vzestupu hodnoty zlata.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    kryptomagazin.czCena zlata padá. Je to příležitost k nákupu?

    Cena zlata padá. Je to příležitost k nákupu?3. 5. 2024 • Světová rada pro zlato (WGC) zveřejnila dlouho očekávanou zprávu o trendech v poptávce za první čtvrtletí roku 2024.

    1 minuta čtení na kryptomagazin.cz

    hn.czShortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu

    Shortuje Teslu, sází na telekomunikace nebo zlato. Investor Barta opět ovládl aulu3. 5. 2024 • Už poněkolikáté zavítal populární český investor Jan Barta na Vysokou školu ekonomickou na pozvání Klubu investorů, aby se nejen se studenty ale i širokou veřejností podělil o své nejnovější investiční nápady. Muže, jenž je jedním z lidí stojících v čele Pale Fire Capital, prý zkrátka baví před...

    1 minuta čtení na hn.cz

    zlato.czEkonomická novinka: Úrokové sazby prý drží cenu zlata

    Ekonomická novinka: Úrokové sazby prý drží cenu zlata2. 5. 2024Zlato, které v posledních týdnech boří jeden mýtus za druhým, předvedlo další novátorství. Vysoká úroková sazba, která cenu zlata obvykle sráží, se nyní měla vyjevit jako stabilizační prvek ceny zlata.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    refresher.czDiverzifikace investičního portfolia: Jaká je role cenných kovů?

    Diverzifikace investičního portfolia: Jaká je role cenných kovů?2. 5. 2024 • Zkušení investoři vědí, že správné portfolio, které dlouhodobě roste na hodnotě a odolává nejrůznějším nečekaným událostem, má být vyvážené. Toho lze dosáhnout s pomocí diverzifikace.

    2 minuty čtení na refresher.cz

    xtv.czMoc peněz #13 - Zlato je na maximu, co dál?

    Moc peněz #13 - Zlato je na maximu, co dál?2. 5. 2024 • Zjistili jsme, že zřejmě používáte technologii AdBlock, která blokuje zobrazování reklam na našich stránkách. Chápeme, že reklamy mohou být nepříjemné, ale televize XTV je financována především z reklam. Chcete-li sledovat bezplatně, vypněte si prosím nejprve AdBlock na svém zařízení.

    1 minuta čtení na xtv.cz

    kurzy.czZlato se i v prvním čtvrtletí těšilo vysoké poptávce, centrální banky pokračovaly v rekordních nákupech

    Zlato se i v prvním čtvrtletí těšilo vysoké poptávce, centrální banky pokračovaly v rekordních nákupech2. 5. 2024Zlato se v prvním čtvrtletí letošního roku těšilo pokračujícímu velkému zájmu. Poptávka po něm meziročně klesla, ale jen o pět procent na 1 102 tun. Pokračoval odliv prostředků z burzovně obchodovaných fondů investujících do žlutého kovu...

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    zlato.czZlato z USA a Londýna putuje do bezpečí

    Zlato z USA a Londýna putuje do bezpečí1. 5. 2024 • Senegal zahájil repatriaci svých zlatých rezerv ze Spojených států. Oficiálně chce chránit své finanční zájmy a zajistit stabilitu svých aktiv ve stále nejistějším ekonomickém prostředí. Senegal ale není jedinou zemí, která v současnosti považuje repatriaci zlatých rezerv za obezřetnou praxi.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    seznamzpravy.czKupují ho centrální banky i běžní Češi. Zlatá horečka nabírá na obrátkách

    Kupují ho centrální banky i běžní Češi. Zlatá horečka nabírá na obrátkách30. 4. 2024Zlato je opět v kurzu. I mezi centrálními bankami. Ty zvyšují své zásoby zlata jako nikdy dřív. Podle ekonoma Dominika Stroukala dává smysl koupit slitky, mince či šperky i běžným lidem.

    1 minuta čtení na seznamzpravy.cz

    zlato.czČtvrtletí zlatých rekordů

    Čtvrtletí zlatých rekordů30. 4. 2024 • Podle nejnověji zveřejněných statistik organizace World Gold Council (WGC, světová rada pro zlato, pozn. aut.) byla Česká národní banka (ČNB) v prvním čtvrtletí s 4,78 tuny pátým největším kupcem zlata na světě.

    2 minuty čtení na zlato.cz

    kurzy.czCena zlata se mírně propadla pod klouzavý průměr

    Cena zlata se mírně propadla pod klouzavý průměr29. 4. 2024 • Ceny zlata se v posledních dnech vyvíjely špatně a prorazily zpět pod úroveň 2 320 a 20denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA). Momentové ukazatele ukazují na krátkodobě negativní tendenci, přičemž RSI tiká silně směrem dolů.

    1 minuta čtení na kurzy.cz

    faei.czDiverzifikace investičního portfolia: Jaká je role cenných kovů?

    29. 4. 2024 • Zkušení investoři vědí, že správné portfolio, které dlouhodobě roste na hodnotě a odolává nejrůznějším nečekaným událostem, má být vyvážené. Toho lze dosáhnout s pomocí diverzifikace. Jakou roli v diverzifikaci portfolia hrají cenné kovy?

    1 minuta čtení na faei.cz

    investicniweb.czCena zlata se vrátila pod 20denní průměr. Bude pokračovat korekce rychlého růstu?

    Cena zlata se vrátila pod 20denní průměr. Bude pokračovat korekce rychlého růstu?29. 4. 2024 • Cena zlata v posledních dnech klesala a prorazila zpět pod 2 320 USD za trojskou unci a pod 20denní klouzavý průměr. Ukazatele momenta ukazují na krátkodobě negativní tendenci, přičemž index relativní síly (RSI) silně naznačuje další pokles. Indikátor MACD zpomaluje pod spouštěcí linii a ztrácí pozitivní momentum. Obojí potvrzuje, že by mohlo dojít ke korekci níže.

    1 minuta čtení na investicniweb.cz
    starší novější Archiv minulých let: 2024, 2023, 2022, 2021, 2020, 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002

    Články na téme zlato jsou agregovány automaticky z prostředí českého (případně slovenského) internetu. Celý článek o zlatě je vždy k dispozici na webu vydavatele (odkaz s doménou vydavatele je vždy pod citací z článku).